Cozile de cireşe, foarte bune pentru stomac
Publicat de Cosmin Meca, 9 mai 2016, 07:30
Se apropie vremea cireşelor, gustoase şi foarte zemoase, însă partea cea mai importantă a acestora o reprezintă… cozile!
Cireşele sunt bogate în calciu, magneziu, fier şi vitaminele A şi B. Acestea ajută la buna funcţionare a sistemului imunitar şi scad riscul unui atac de cord cu până la 30%. La rândul lor, cozile de cireşe conţin săruri de potasiu şi taninuri, fiind un excelent remediu natural pentru mai multe afecţiuni.
- Sunt eficiente în tratarea infecţiilor urinare. Cozile de cireşe au proprietăţi antiinflamatoare şi ajută la tratarea cistitelor, nefritelor şi pielonefritelor. Pui la fiert, în 600 ml de apă, un pumn de cozi de cireşe. După ce dă în clocot, iei de pe foc şi laşi vasul acoperit cu un capac, timp de un sfert de oră. Bei decoctul pe parcursul întregii zile, timp de două săptămâni.
- Calmează durerile de stomac. Ceaiul de cozi de cireşe ameliorează durerile provocate de bolile stomacului. Pui la fiert 250 ml de apă, iar când dă în clocot, adaugi câteva cozi de cireşe. Laşi să fiarbă puţin, după care iei de pe foc şi laşi la infuzat 10 minute. Se administrează la nevoie.
- Previn apariţia celulitei. Datorită efectului diuretic, o cană cu ceai din cozi de cireşe, băută de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, împiedică apariţia celulitei şi elimină toxinele din corp. Este indicată o cură de 21 de zile. Ceaiul este de ajutor şi celor care reţin prea multă apă în organism.
Sursa: click.ro