Craiova: Un consilier PNL propune înfiinţarea Muzeului Parcului “Romanescu” în Casa ”Bibescu”
Publicat de Cosmin Meca, 1 februarie 2018, 09:50
Înființarea unui muzeu în care să fie expuse planurile originale ale arhitectului Redont, fotografii de epocă, mărturii ale realizării acestei bijuterii arhitecturale, dar mai ales medalia de Aur a Expoziției Universale de la Paris – este iniţiativa consilierului PNL Marinel Florescu, inițiativă susţinută astăzi de liberali în cadrul sedinţei Consiliului Local Municipal Craiova. Clădirea propusă pentru transformare este Casa ”Bibescu”, în prezent sediu de protocol al administrației craiovene.
Alesul local este de părere că un muzeu al Parcului “Nicolae Romanescu” va promova moștenirea culturală a Craiovei şi va pune în valoare un monument aflat pe lista Patrimoniului cultural naţional al României. ”În scopul promovării Craiovei și ca mijloc de finanțare se va realiza un magazin cu suveniruri, broşuri, monografii şi albume fotografice, cărti şi DVD-uri, precum şi ghiduri pentru vizitatorii parcului. Un site dedicat parcului va cuprinde o prezentare amănunțită, un tur virtual, galerie foto, agenda de evenimente și magazin virtual”, își susține Marinel Florescu propunere.
Acesta este de părere că, astfel, ”Casa Bibescu va fi redată publicului prin sporirea gradului de accesibilitate, deoarece în acest moment are statutul de casă de oaspeţi, nepotrivit în condiţiile în care alăturat s-a reconstruit un teatru de vară şi se organizează spectacole”.
Cum, anul trecut, liberalii au propus Executivului să ia în calcul, cel puțin pe timpul verii, oficierea cununiilor civile cu atât mai mult locul va oferi un cadru potrivit pentru asta. ”Punct veritabil de informare culturală, viitorul muzeu va organiza diverse evenimente în colaborare cu celelalte instituţii de cultură din subordinea Primăriei Craiova şi din judeţul Dolj, precum şi cu uniunile de creaţie”, susțin liberalii.
Realizarea Muzeului va ajuta și la extinderea sălilor expoziționale adresate artei contemporane, putând fi găzduite lucrări artistice, pictură sau fotografie realizate de-a lungul timpului în Parcul Romanescu. ”O eventuală expoziţie permanentă dedicată construirii parcului ar valorifica un fond documentar de excepţie existent în arhivele Bibliotecii “Aman” şi al Muzeului “Olteniei” din Craiova”, mai arată reprezentanții PNL Dolj. Inițiativa este susținută de peneliștii Flavius Sirop, Doru Câplea, Marian Vasile, Adriana Ungureanu, Dan Diaconu și Mihai Firică.
sursa: craiovaforum.ro