Cu cat mananci mai mult, cu atat platesti mai putin
Publicat de Cosmin Meca, 18 august 2016, 07:45
Alimentatia suficienta si adecvata reprezinta cheia sanatatii tale fizice si mentale, insa asta nu inseamna ca trebuie sa cheltuiesti o avere pentru a te bucura de mancarurile pe care le adori. Cu cat stapanesti mai bine secretele achizitionarii alimentelor si alegerii locului in care mananci, cu atat preparatele vor fi mai sanatoase si mai gustoase, te vei simti si vei gandi mai bine si, evident, vei economisi mai multi bani, conform 9am.ro.
Iata cum poti manca din ce in ce mai mult si mai bine, platind din ce in ce mai putin:
1. Vaneaza reducerile de preturi la restaurante
De obicei este mai scump sa mananci la restaurant decat sa mananci acasa, insa nu intotdeauna. Multe modele de businessuri de succes se bazeaza pe fidelizarea clientilor si pe reducerile substantiale de preturi. Spre exemplu, daca mananci in fiecare zi in oras sau la birou, unde restaurantele ofera discounturi substantiale pe baza unui card. Este de ajuns sa arunci un ochi pe o astfel de oferta pentru a afla ca poti manca foarte bine, platind mult mai putin decat ai fi platit de obicei. In plus, te poti abona la reduceri la un intreg lant de restaurante. Si, intr-adevar, oferta este valabila in Romania.
2. Fa alegeri inteligente
Elimina mancarurile nesanatoase, in special asa numitele „junk foods”. Atat portofelul, cat si organismul tau iti vor multumi. In plus, atunci cand mergi la cumparaturi, respecta lista cu produse de care ai nevoie si pe care ai stabilit-o acasa, inainte de a iesi in oras. Si, legumele si fructele congelate sunt mult mai ieftine decat cele proaspete, in special in extrasezon.
3. Imprieteneste-te cu internetul
Magazinul sau supermarketul aflat cel mai aproape de casa nu este intotdeauna cea mai buna solutie pentru a cumpara tot ce ai nevoie, la preturi foarte convenabile. Imprieteneste-te cu internetul! Poti cumpara alimente sau poti manca in locuri unde discounturile sunt la ele acasa, poti cumpara fructe si legume direct de la producatori sau poti comanda alimentele online, dupa ce ai comparat in prealabil preturile produselor de la rafturi cu cele din cosul virtual.
4. Studiaza ofertele de preturi ale restaurantelor
Inainte de a iesi in oras pentru a manca, studiaza cateva oferte de preturi ale meniurilor unor restaurante care iti fac cu ochiul. Daca nu ai la dispozitie o oferta precum cea de la punctul 1, o astfel de activitate te va ajuta sa economisesti foarte multi bani si sa alegi cu mai multa intelepciune locurile in care mananci.
5. Planifica mesele zilnice si tine-te de ele, chiar daca nu ai timp de gatit
Atunci cand nu respecti un plan coerent de alimentatie, este mult mai simplu sa mananci nesanatos si sa consumi alimente scumpe. Atunci cand iti propui, spre exemplu, sa mananci doar la orele 9, 12 si 19, iti este mult mai simplu sa te organizezi, chiar si atunci cand nu ai timp de gatit. Dimineata, in drum spre birou iti poti cumpara o granola care sa-ti asigure energia pentru prima parte a zilei iar la pranz iti poti face un obicei sa iesi cu colegii la un restaurant care serveste mancare preparata pe gustul tau si la un pret accesibil. La final de zi, poti sa-ti dai intalnire cu prietenii apropiati; profitati de circumstanta si luati cina impreuna; comandati mai multe feluri si impartiti savoarea si costurile.
6. Ia la pachet ce nu poti manca
Ia la pachet mancarea pe care nu ai putut sa o consumi la restaurant. De cele mai multe ori, portiile la restaurante sunt mai mari decat poti consuma de obicei, iar daca nu poti termina pizza, pastele sau orice alt fel de mancare pe care l-ai comandat, roaga chelnerii sa ti le dea la pachet acasa. In acest fel te asiguri ca, intr-adevar, vei manca mult mai bine decat de obicei si vei plati mai putin decat o faceai pana acum pentru a te alimenta asa cum iti doresti.
Sursa: 9am.ro