De post: Supa crema de dovlecei
Publicat de Cosmin Meca, 4 septembrie 2015, 10:00 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Ingrediente Supă Cremă De Dovlecei:
- 1 dovlecel mărișor (750 de grame mi-au rămas după ce l-am curățat de codiță și semințe)
- 100 de grame de ceapă (2 cepe mijlocii)
- 1 cartof (~150 de grame)
- 2 căței de usturoi
- 2 tije de țelină apio
- 1 legatură mare de pătrunjel verde
- 2 foi de dafin proaspete (dacă nu aveți, una uscată)
- 2-3 linguri de ulei
- 500 ml. supă concentrată de pui
- sare și piper alb
Preparare Supă Cremă De Dovlecei:
1. Dovlecelul se spală bine pe coajă cu un burete de bucătărie aspru și se clătește în câteva ape reci, mai ales că îi vom păstra coaja, care va da culoare și consistență cremei noastre. Se taie pe lung dovlecelul și se scobesc semințele cu o lingură. Semințele se aruncă.
2. Se taie dovlecelul pe lung și apoi în cuburi.
3. Se curăță și se spală bine cartoful, apoi se taie rondele sau cubulețe. Ceapa și tijele de țelină se curăță și se toacă mărunt și usturoiul se zdrobește.
4. Într-o cratiță se încinge uleiul, se adaugă ceapa, țelina și usturoiul, împreună cu un praf de sare. Se călesc legumele pe foc mediu până încep să se înmoaie și se adaugă cartoful.
5. După 2 minute se adaugă în cratiță cuburile de dovlecel și se mărește focul, amestecând din când în când timp 2-3 minute, cât să scadă puțin dovleceii. Se adaugă în cratiță supa de pui (dacă nu aveți, se poate pune și apă, dar preparatul va fi mai puțin gustos) și frunzele de dafin. Se pune capacul și se fierbe până când dovleceii și cartofii se înmoaie bine.
6. Chiar la final, se adaugă în supă pătrunjelul verde (nu e nevoie să fie tocat, doar spălat bine). Se trage supa de pe foc și se mixează cu blenderul până când obținem o cremă fină (dacă ați folosit frunză de dafin uscată, îndepărtați-o înainte de a băga blenderul în supă). Se trece supa prin sită ca să se îndepărteze eventualele fibre și e gata de servit, după ce se potrivește gustul cu sare și piper.
sursa: retetecalamama.ro