De vorbă fără catalog – ediția din 18 martie 2021
Publicat de Alin Cirtina, 18 martie 2021, 20:10
În fiecare seara de joi, de la ora 20.10, pe frecventele Radio Oltenia Craiova poți afla detalii, informaţii, reglementări şi ştiri referitoare la sistemul de învăţământ din România.
1.A fost semnat Contractul pentru Proiectarea şi excecuţia lucrărilor de reabilitare şi consilidare a Colegiului „Carol I” şi Operei Române Craiova
Contractul pentru Proiectarea şi excecuţia lucrărilor de reabilitare şi consilidare a Colegiului „Carol I” şi Operei Române Craiova a fost semnat, marți, la Craiova.
La acest eveniment au participat premierul României, Florin Cîţu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila, care a precizat că durata de execuţie a lucrărilor este de 30 de luni.
2. Conferința Științifică Națională „Strategii educaționale de succes pentru incluziune” – ediţia a IV-a
Sub egida Casei Corpului Didactic Dolj, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Sf. Vasile” Craiova, alături de partenerii săi, a organizat, joi, 18 martie, Conferința Științifică Națională „Strategii educaționale de succes pentru incluziune” – Provocări, limite și exemple de bune practici ale desfășurării procesului instructiv-educativ prin intermediul tehnologiei în sistemul de educație din România- ediţia a IV-a.
Din cauza pandemiei de COVID – 19, lucrările s-au desfăşurat online. Confom declarației prof. Monica Leontina Sună, director al CCD Dolj scopul urmarit al acestui eveniment a fost acela de a creea oportunități de formare cadrelor didactice din învățământul special și special integrat.
3. În Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” din Craiova s-a desfășurat concursul ecologic „Curățenia de primăvară”
Timp de doua săptămâni elevii din ciclul primar ai Școlii Gimnaziale ”Mihai Viteazul” din Craiova au colectat și predat, în urma concursul ecologic „Curățenia de primăvară” organizat în cadrul Programului Mondial ECO-Școala și Programul Național Patrula de Reciclare, peste 1 300 de Kg de deșeuri electrice și electrocasnice.
4. Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2021-2022
El se numeste Mario Razvan si este unul din cei peste 4000 de prescolari de la nivelul judetului Dolj, care urmeaza sa fie inscris de catre parintii lui în invatamantul primar.
Ministerul Educaţiei a emis, de curand, Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2021-2022. Potrivit Ordinului publicat în 10 martie, înscrierile au început de miercuri 17 martie 2021.
Despre calendarul, procedurile si etapele de inscriere, ne va vorbi in momentele urmatoare, in cadrul emisiunii de vb fata catalog, Inspectorul general Adjunct din cadrul Inspectoratului Școlar Judetean Dolj – prof Mihaela Jianu.
Conform metodologiei de înscriere a copiilor în învătământul primar pentru anul școlar 2021-2022, copii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021, precum și cei care nu au frecventat gradinița sau s-au întors din străinătate trebuie să susțină o evaluare psihosomatică.Ce reprezintă evaluarea psihosomatică, care este graficul și unitîțile învpțământ unde se susține evaluarea – doamna director al Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Dolj – prof Elena Cocoș.
Despre documentele necesare la înscrierea copiilor în învățământul primar, modalitatea de depune a cererilor, procesul de validare – doamna director al Școlii Gimnaziale ”Mihai Viteazul” – profesor Alexandrina Năstase.
Ești elev, cadru didactic și vrei să promovezi acțiunile organizate în școala ta? Realizatorii emisiunii ”De vorbă fără catalog” te așteaptă să ii contactezi la alincirtina@yahoo.com
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.