Delicii de post: salata de linte, fasole verde si ardei, cu dressing cremos de susan
Publicat de Cosmin Meca, 19 noiembrie 2016, 13:00 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Postul Crăciunului este o perioadă bună pentru o detoxifiere, dar nu cu scopul de a priva organismul de nutrienţii esenţiali. O alimentaţie simplă, cu ingrediente săţioase şi pe care le găsim in magazin ne pot furniza vitaminele şi mineralele de care avem nevoie. Iată o idee de reţeta pe care o poţi prepara rapid şi pe care o poţi include fara griija în meniul tău de post.
Salată de linte, fasole verde şi ardei, cu dressing cremos din pastă de susan
Ingrediente:
– 1 cană de linte portocalie, fiartă;
– 2 căni cu fasole verde congelată, fiartă la abur;
– 2 ardei capia, tăiat mărunt.
Să începem acum prepararea. Lintea se lasă la fiert în apă amestecată cu curry.
Fasolea verde se fierbe la abur într-un vas cu capac în care se pune apă doar de un deget.
Poţi să amesteci ingredientele sau le poţi aşeza pe farfurie şi să le stropeşti cu dressing-ul cremos din tahina sau simplu, cu ulei de măsline.
Ingrediente pentru dressing-ul cremos de susan:
– 2 linguri cu pastă de susan;
– 1 linguriţă zeamă de lămâie;
– 1 căţel de usturoi pisat sau răzuit mărunt;
– 2-3 linguri cu apă, în funcţie de cât de cremos preferi dressing-ul;
– sare de mare;
– piper negru;
– pudră de ardei iute (opţional).
Poftă bună să aveți!
sursa: eva.ro