Desert englezesc: budinca cu nuci si curmale
Publicat de Cosmin Meca, 23 septembrie 2017, 12:45 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Ingrediente pentru 10 portii (149 kcal per portie):
- caju, nuci, fructe confiate si curmale taiate – cate 4 linguri
- 2 galbenusuri
- 4 albusuri
- zahar pudra – 4 linguri
- faina de grau – 6 linguri
- praf de cacao – 2 linguri
- lapte – 4 linguri
- unt – o lingurita
Mod de preparare:
Intr-un castron mare se amesteca nucile, curmalele si fructele confiate. Se bat, deasupra aburilor, galbenusurile cu zaharul pudra, pentru 5 minute. Se ia de pe foc, se adauga faina cernuta, praful de cacao si laptele. Se bat albusurile pana devin spuma, se amesteca cu galbenusurile si se toarna in castronul cu nuci si fructe confiate, apoi se amesteca bine. Se incalzeste cuptorul la 180 degrade Celsius. Se unge forma cu ulei si se asterne o foaie de pergament. Se pune in forma compozitia se coace pentru aproximativ 55-60 de minute.
foto: Tori Avey