”Doctorul” Soc ne menține tineri!
Publicat de Cosmin Meca, 6 iunie 2016, 07:45
Până la sfârșitul lunii iunie suntem în Sezonul socului, una dintre cele mai puternice plante depurative cunoscute în Europa! Terapeuții europeni ne recomandă ca toată luna iunie să facem provizii cu flori, frunze , fructe şi cu rădăcini de soc pentru farmacia casei, provizii care să ne fie de folos un an întreg.
Preparatele din soc au puteri tămăduitoare in peste 80 de afecțiuni, printre care răceli, laringite, afecțiuni ocular, de plămâni, dermatologice, digestive și reumatice. În același timp, florile de soc sunt adjuvante excelente în orice cură de slăbire.
Potrivit unor cercetări recente, terapia cu fructe de soc prelungeşte tinereaţea biologică. Nu în ultimul rând, extractul obținut din aceste fructe este un concurent redutabil al medicamentelor antivirale.
Terapeuții europeni susțin că valoarea medicinală a socului se datorează substanțelor active pe care le conține planta: bioflavonoizi, mucilagii, acizi graşi Omega 3 şi Omega 6, uleiul volatil, taninul şi pectina.
Hipocrate atribuia socului “foarte bune proprietăţi laxative, diuretice şi ginecologice”.
În urma numeroaselor cercetări s-a constatat că infuzia din flori de soc tratează răcelile, bronşita, laringita, bolile de rinichi şi provoacă sudoraţia. În aceste afecțiuni se recomandă câte două căni de ceai pe zi. În schimb, infuzia preparată din fructe, din scoarţă şi din rădăcini de soc produce diureză şi o stare de relaxare generală a organismului.
În același timp, ceaiurile de soc sunt recomandate ca adjuvant în tratamentul bolilor de plămâni.
Deoarece fructele de soc curăţă rinichii și stomacul, tratamentul cu fructe se recomandă mai ales sedentarilor, care sunt predispuşi la obezitate. De asemenea, fructele de soc au şi efect laxativ, datorită conţinutului de tiroxină şi de fructoză din compoziţia lor.
În același timp, preparatele din fructe de soc sunt recomandate în tratamentul bolilor degenerative şi au un rol dovedit important în prevenirea bolii canceroase şi a tumorilor benigne.
Sursa: click.ro
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.