Dulce de toamna: mere coapte cu migdale si stafide
Publicat de Cosmin Meca, 7 noiembrie 2016, 14:38 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Astazi va propunem un desert simplu, de sezon, cu un gust nemaipomenit: mere umplute cu migdale si stafide.
Ingrediente:
4 mere mari, 1 lingura de zeama de lamaie, un sfert de cana de stafide, 2 linguri migdale, 2 lingurite esenta de vanilie si 1 lingurita zahar brun.
Preparare
Inainte de preparare, incalzeste cuptorul la 180 de grade. Apoi scobeste merele si stropeste-le la interior cu zeama de lamaie. Combina stafidele, zaharul brun, esenta de vanilie si migdalele taiate in bucati marunte si umple merele cu acest amestec. Aseaza apoi merele intr-o tava, acopera cu folie de aluminiu si pune-le la cuptor pentru 15 minute. Dupa acest timp, indeparteaza cu grija folia si mai lasa-le inca 15 minute la cuptor. Pentru servire, poti decora merele cu zahar pudra vanilat.
Vestea buna? O portie de mere coapte cu migdale si stafide nu are decat 180 de calorii. Un desert bun si sanatos.