E bine de știut: rețete anti-mahmureală!
Publicat de Cosmin Meca, 27 decembrie 2015, 11:34
După zile de sărbătoare și de petrecut în familie sau cu prietenii, câteva rețete anti mahmureală sunt binevenite. Iată 6 trucuri cu ajutorul cărora puteți scăpa de senzația de rău după beție.
1.Sucul cu lămâie
Sucurile carbogazoase care conțin lămâie galbenă și verde ar putea reprezenta cheia în tratarea mahmurelii, întrucât ajută corpul să proceseze alcoolul, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii chinezi,
2. Un mic dejun consistent
Nu există dovezi științifice care să arate că o felie de șuncă și o omletă pot face minuni în privința mahmurelii, deși unii preferă un meniu „gras” pentru a elimina alcoolul. Totuși, nutriționiștii spun că este suficient să ai un mic dejun consistent cu alimente ușor digerabile, cum ar fi cerealele integrale, ca să scapi de arsurile la stomac.
3. Zeama de castraveți murați
Această „rețetă” antimahmureală funcționează pentru că procesul fermentației produce bacterii care alină suferințele stomacului, după excesul de alcool.
4. Ciorba de burtă
Tipică pentru zona balcanică, populară în România, ciorba de burtă este „o sursă ieftină de proteine, săracă în grăsimi, care abundă în săruri și fluide în concentrație perfectă, grăbind procesul de rehidratare după o noapte de petrecere”, spun reporterii The Sun. Tot ei mai spun că „același efect poate fi obținut cu o supă de pui, cu un conținut nutrițional similar”.
5. Zeama de varză
Bună și pentru ulcer, după cum au demonstrat cercetătorii de la Universitatea Stanford, acest leac era folosit chiar și de Arhimede pentru a-și calma migrenele după ce se delecta cu vinurile grecești cu aromă de rășinoase. Zeama de varză este bogată în fibre solubile, care anihilează efectele nocive ale acetaldehidelor alcoolului.
Zeama de varză se obține după fierberea legumei. Se pune la frigider și se păstrează ca ingredient principal în trusa de prim ajutor. Toate vitaminele conținute de varză sunt solubile, așa că a consuma lichidul îți oferă aceleași beneficii cu a mânca leguma.
6. Iaurt cu usturoi
Popular în Turcia, acest leac pentru mahmureală este folosit încă din secolul IX la Constantinopol, unde orgiile de genul celor desfășurate în Roma antică erau frecvente. Funcționează pentru că iaurtul este o sursa esențială de calciu și proteină, care calmează organismul. Cât despre usturoi, care trebuie să fie pisat, acesta îmbunătățește circulația și ajută organismul să se refacă mai repede.
Pentru acest meniu de recuperare sunt necesari 200 de ml de iaurt fără arome și doi căței de usturoi pisați.
Surse: protv.ro, vestea.net.