Eroare privind alerta la brânză
Publicat de Liviu Goga, 19 martie 2016, 20:45
Produsul notificat de autorităţile italiene în Sistemul de Alerta Rapida pentru Alimente şi Furaje (RASFF) nu era obţinut din lapte de oaie, ci din lapte de vacă – susţine Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Sursa citată subliniază şi că italienii ar fi admis că, din eroare, a fost menţionat un sortiment de brânza provenit de la Societatea Comercială „Brădet”, din România. Autorităţile de la Bucureşti au solicitat şi modificarea alertei pe portalul european de specialitate. Reamintim, că autorităţile italiene au lansat, cu trei zile în urmă, o alertă europeană privind riscul serios de contaminare cu bacteria E.coli a unui sortiment de brânză produs în România, din lapte de oaie, de „Lactate Brădet”, vândut în mai multe ţări europene, între care şi Italia. Responsabilii italieni au făcut acest lucru, după ce un copil de 14 luni, care a mâncat brânză produsă de „Brădet”, a ajuns în spital, la Florenţa cu sindrom hemolitic-uremic. Ieri, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii din România au spus chiar că există o legătură între cazul din Italia şi cele similare din România.