Festivalul Căpșunilor si al Meșterilor Populari, Polovragi 2017
Publicat de Puiu Vulea, 11 iunie 2017, 16:55 / actualizat: 29 ianuarie 2021, 20:16
Duminică, 11 iunie 2017, a avut loc o nouă ediție a Sărbătorii căpșunilor de Polovragi.
Devenită deja o tradiție, sărbătoarea adună an de an producători agricoli – cultivatori de căpșun, fermieri din zona de sub munte a județului Gorj, ca și numeroși turiști și iubitori ai acestor fructe delicioase.
Organizată de Primăria și Consiliul local Polovragi în colaborare cu Consiliul Județean Gorj, Instituţia Prefectului Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Gorj, Şcoala Populară de Arte Târgu-Jiu, Ansamblul Folcloric „Cheile Oltetului” şi Direcția Agricolă Gorj, sărbătoarea de anul acesta a avut un specific aparte, fiind prima dată când au participat meșteri populari, păstrători ai tradițiilor nealterate din vechime, aici, lângă peștera unde a sălășluit zeul dacilor, Zamolxe.
De altfel, începând cu ediția din acest an, la ideea primarului Gheorghe Epure, vorbim despre Festivalul Căpșunilor și al Meșterilor Populari.
Astfel, alături de cele mai frumoase exponate din soiurile de căpșun cultivate în zonă, privirile celor prezenți au fost încântate de lucrările meșterilor populari din Polovragi, Alimpești, Crasna, Baia de Fier, Novaci, dar și din comnunele învecinate din Vâlcea – Vaideeni și Slătioara – ca și de prestațiile deosebite ale ansamblurilor artistice din Polovragi, Alimpești, Baia de Fier sau Vaideeni.
Se încearcă în acest mod, menținerea vie a tradițiilor populare și îmbinarea lor cu ocupațiile agricole ale polovrăgenilor și nu numai.
Participarea numeroasă, ca și opiniile celor prezenți, ne îndeamnă să sperăm, cu fiecare an ce trece, că Festivalul Căpșunilor și al Meșterilor Populari va fi un punct important de reper pe harta evenimentelor culturale din zona Olteniei.
Informații și foto: Alin Petrică, director adjunct DADR Gorj
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.