„Festivalul Primăverii”
Publicat de Cosmin Meca, 2 aprilie 2015, 15:06 / actualizat: 3 aprilie 2015, 13:02
Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează în perioada 4-5 aprilie 2015, cu prilejul „Festivalului Primăverii”, ediția a II-a, activitate desfășurată în incinta Centrului Multifuncțional Romanești, o serie de evenimente culturale în cadrul cărora jocul, muzica, lectura și cultura se vor îmbina armonios pentru a bucura sufletele celor dornici de frumos.
Toți craiovenii prezenți în cele două zile de activități își vor putea face permis electronic de bibliotecă pentru a deveni utilizatori activi și a putea beneficia de toate serviciile Bibliotecii „Aman”.
„În 2014 încercam, într-un efort instituțional comun, să le oferim craiovenilor șansa unui refugiu cultural de calitate. Am reușit ca în cadrul primei ediții a Festivalului Primăverii să elaborăm un program inedit, presărat cu surprize și multe activități desfășurate în premieră. Biblioteca, unul dintre organizatorii evenimentului, s-a implicat activ în desfășurarea programului, pregătind o serie de acțiuni. Între acestea, ne place s-o spunem, expunerea ultimelor apariții editoriale, atelierele de workshop – o activitate extrem de apreciată de cei mici – și recitalurile de chitară s-au bucurat de participarea și interesul celor care au trecut pragul Centrului Multifuncțional Craiova, gazda noastră.
Nu întâmplător, acum, în 2015, organizăm ce-a de-a doua ediție a festivalului. Suntem perfect conștienți de eficiența și vizibilitatea pe care doar promovarea culturală le poate aduce comunității noastre. Și pentru că nu este vorba doar despre promovarea orașului nostru în perspectiva câștigării titlului de Capitală Culturală Europeană 2021, un statut pe care ni-l dorim cu toții, trebuie spus că obiectivul central al acestui eveniment este reprezentat de nevoia de a sensibiliza cetățenii cu privire la actul cultural. Produsul finit, fie că vorbim despre o lansare de carte, o dezbatere sau un recital, ascunde, oarecum în mod nedrept, eforturile organizatorice, pasiunea și energia pe care creatorii de cultură le investesc în activitatea lor. Tocmai de aceasta vrem o cultură transparentă, o cultură umană, prin participarea tuturor instituțiilor de profil vrem să confirmăm intenția noastră, a tuturor, aceea de a stabili o legătură perenă și vie între cultură și comunitate.
Pentru această a doua ediție, Biblioteca propune o grilă de programe culturale pe care, ne-o demonstrează succesul de care se bucură, craiovenii le vor aprecia. Organizăm lecturi și jocuri în limba engleză, ateliere de face-painting și vizionari de filme educative. Trupa de Teatru Cutezătorii, un proiect de succes al bibliotecii, va derula activitatea în Țara lui Piticot, lectură din basme populare românești. Apropierea sărbătorii Sfintelor Paști va fi marcată prin organizarea unui atelier hand-made în care, asistați de bibliotecare, copiii vor confecționa decorațiuni tematice. Tot la standul nostru, al bibliotecii, craiovenii se vor putea informa despre ultimele cărți apărute, vor audia recitaluri de chitară și voce și, să nu uităm, vor avea ocazia să-și facă permise electronice de bibliotecă. Sperăm că totul va ieși bine și le lansăm craiovenilor invitația de a veni în număr cât mai mare”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.
Program:
– Sâmbătă: 10.00 – 12.00; Duminică: 10.00 – 11.00 – În Țara lui Piticot: lectură din basme populare românești susținută de actorii Trupei de Teatru Cutezătorii a Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman
– Sâmbătă: 12.00 – 13.00 ; Duminică : 12.00 – 13.00 – Read and play!: Lecturi și jocuri în limba engleză
– Sâmbătă 15.00 – 18.00 ; Duminică 11.00-13.00 – Să devenim personaje de poveste: Atelier de face-painting și lectură interactivă din poveștile copilăriei. Participă membrii Clubului de lectură „Cărțile copilăriei”
– Sâmbătă 10.00 – 18.00 ; Duminică 10.00 – 18.00 – Prezentare filme educative:
- Aventurile lui Piccolo și Saxo
- Află totul despre T-Rex
- Creaturi surprinzătoare
- Află totul despre Univers
– Sâmbătă 10.00 – 18.00; Duminică 10.00 – 18.00 – Ateliere hand-made: confecționare decorațiuni de Paște
– Sâmbătă 10.00 – 18.00; Duminică 10.00 – 18.00 – Expoziție de carte: „Noutăți în bibliotecă”.
– Sâmbătă 10.00 – 18.00; Duminică 10.00 – 18.00 – Expoziție de documente electronice: cei prezenți vor avea ocazia nu doar sa le privească, ci și să le folosească cu ajutorul noii tehnologii.
– Recital de chitară/voce susținut de Andrei Giucă, elev al Colegiului Național Frații Buzești și membru al Grupului Generația Folk.