Gazpacho: supa rece de rosii
Publicat de Cosmin Meca, 20 martie 2015, 09:10 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Ingrediente:
– 4 cesti de suc de rosii
– 3 rosii mari, decojite, curatate de seminte si taiate bucati
– 1 castravete mare, decojit
– 1 ardei gras verde, taiat bucati
– o jumatate de ceapa tocata
– un sfert de ceasca de otet din vin
– 2 linguri de ulei de masline
– 3 catei de usturoi pisati
– sare, piper, patrunjel
Preparare:
Pune sucul de rosii, jumatate din rosii, castraveti, ardei gras si ceapa in blender. Adauga otetul, usturoiul, uleiul si un praf de sare si de piper. Amesteca pana obtii o compozitie aproape fina. Toarna compozitia intr-un bol.
Adauga legumele si sucul de rosii ramase. Acopera bolul cu un capac si pune-l in frigider pentru cel putin doua ore. Scoate bolul si adauga patrunjel inainte de a servi!
O supa racoritoare, sanatoasa, numai buna si pentru vegetarieni sau pentru cei care tin post.
Un weekend frumos sa aveti!