Guguluf cu coacaze a la Michelle Obama
Publicat de Cosmin Meca, 29 noiembrie 2015, 10:00 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Nemții îi spun gugelhupf sau gugelhopf, americanii îi spun “Bundt”, noi îi spunem guguluf. Această rețetă este extrasă din cartea culinară a Primei Doamne a Americii, Michelle Obama, intitulată “American Grown”. O poți servi la desert sau dimineața, alături de o ceașcă de cafea sau de ceai. E minunată și extrem de simplă, numai bună de pregătit pentru sărbătoriții de Sfântul Andrei sau orice altă ocazie!
Ingrediente
- 230 g unt
- 360 g făină
- 1 lingură praf de copt
- 1/2 linguriță sare
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- 4 ouă mari, la temperatura camerei
- 3 lingurițe esență de vanilie
- 125 ml lapte bătut/covăsit
- 450 g coacăze
- 230 g zahăr
Preparare
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare și unge cu unt sau cu ulei guguluful.
Într-un bol mediu, cerne prin sită făina, pudra de copt, bicarbonatul și sarea. Într-un alt bol, bate bine cu mixerul untul și zahărul. Adaugă ouăle, pe rând, amestecând bine după fiecare ou. Adaugă vanilia, în timp ce mixezi bine. Cu mixerul setat pe viteză mică adaugă treptat făina și laptele bătut/covăsit. Adaugă fuctele și amestecă ușor cu o spatulă.
Toarnă aluatul în formă. Dă-l la cuptor pentru 50-55 de minute sau până când o scobitoare cu care înțepi prăjitura iese curată, fără aluat lipit pe ea.
Lasă să se răcească în formă cam 15-20 de minute și apoi scoate-o pe un fund de lemn să se răcească de tot.
Poftă bună!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.