ICATE 2018, la Craiova
Publicat de Puiu Vulea, 30 septembrie 2018, 17:25
Universitatea din Craiova prin Facultatea de Inginerie Electrică organizează, în perioada 4 – 6 octombrie, cea de-a XIV-a ediție a Conferinței internaționale de electrotehnică teoretică și aplicată – ICATE .
După cum ne-a informat doamna prof.dr.ing. Maria BROJBOIU, președintele Conferinței, această ediție este dedicată Centenarului Unirii, fiind prezentată în plen comunicarea „Repere centenare în ingineria electrică în Oltenia – educație, cercetare și producție”.
De-a lungul anilor Conferința a beneficiat de implicarea unor importanți coorganizatori: Academia de Științe Tehnice din România, Institutul de cercetare ICMET Craiova, Transelectrica SA, IPA Craiova, Institutul de Cercetare pentru Criogenie și Tehnologii Izotopice Râmnicu Vâlcea.
Organizată la fiecare doi ani începând cu 1991, Conferința internațională de electrotehnică teoretică și aplicată – ICATE a crescut constant în ceea ce privește facilitățile organizaționale, numărul participanților din România și străinătate, calitatea științifică și vizibilitatea pentru mediul academic și industrie la nivel regional și european. Comitetul tehnic al programului a fost reînnoit de-a lungul timpului cu specialiști proeminenți, iar criteriile de acceptare a documentelor au devenit din ce în ce mai restrictive.
Cu fiecare ediție, topicul Conferinței a fost extins de la domeniile tradiționale specifice școlii electrotehnice craiovene la domenii de cercetare moderne cum ar fi compatibilitate electromagnetică, inginerie în medicină și biologie, ingineria mediului, matematici aplicate în ingineria electrică. Acest fapt a dus la creșterea continuă a numărului de participanți, cadre didactice, cercetători și specialiști de la universități din străinătate – Franța, Italia, Moldova, Canada, Bulgaria, Algeria, Pachistan, Kuweit – precum și de la universități de prestigiu din țară – București, Cluj, Timișoara, Brașov, Iași, Galați, Reșița – în cadrul acestei ediții, ce se va desfășura în clădirea Facultății de Drept, urmând să fie prezentate peste 90 lucrări științifice.
Pentru a pune în valoare specificul regiunii , participanții vor lua parte la o cină festivă la Port Cetate.