In memoriam: 2 ani fara Paul Walker
Publicat de Cosmin Meca, 30 noiembrie 2015, 14:00
Actorul Paul Walker si-a pierdut viata pe 30 noiembrie 2013 intr-un tragic accident de masina, o ironie a sortii, dupa rolul de pasionat de viteza pe care acesta l-a avut in seria care i-a adus celebritatea, „Fast and Furious”. Moartea fulgeratoare si violenta a lui Paul Walker a uimit si cutremurat Hollywoodul. Paul, in varsta de 40 de ani, tocmai ce isi reluase rolul lui Brian O’Connor, filmand scene din „Fast & Furious 7”, cand soarta l-a trimis pe alt drum. Paul, pe locul pasagerului, mergea impreuna cu un prieten cu o masina Porsche Carrera GT la un eveniment caritabil organizat de sotia sa. In afara Los Angelesului, masina in care se aflau cei doi s-a lovit de un stalp, apoi de un pom, iar in cele din urma a izbucnit in flacari.
Putini sunt cei care stiu, insa, altceva despre Paul Walker, in afara rolului sau din franciza „Fast and Furious”. Potrivit unui articol publicat pe site-ul www.4tuning.ro, Paul Walker Paul s-a nascut la data de 12 septembrie 1973 in orasul Glendale din statul California. Parintii sai, mama Cheryl, fotomodel, si tatal sau, Paul William Walker, un afacerist si boxeur de succes i-au dat numele complet Paul William Walker al IV-lea. Paul a primit acelasi nume ca si tatal sau care l-a preluat de la bunicul sau venit din Irlanda, tot un boxeur si el. Mai exact, originile lui Paul erau mai degraba irlandeze, englezesti, germane si chiar elvetiene, acestea fiind tarile de origine ale bunicilor sai.
Coincidenta sau nu, unul din bunicii lui Paul era pilot de teste si chiar de curse pentru Ford in anii ’60, in timp ce tatal sau era un cunoscut boxeur care a reusit sa castige de doua ori „Manusa de Aur”. Chiar si asa, in ciuda faptului ca a copilarit inconjurat de masini si sport, mama lui a avut, se pare, cea mai mare influenta asupra lui. Mai ales ca de la ea a preluat trasaturile care l-au facut celebru: ochii albastri si parul blond. Si tot de la ea, Paul a invatat credinta in Dumnezeu, motiv pentru care pe toata durata tineretii a stat departe de probleme.
Prima aparitie publica a lui Paul Walker a fost in 1975, cand a aparut intr-o reclama la Pampers, obtinuta de mama lui care la acea vreme avea o cariera de succes in lumea modelingului si avea relatii numeroase in lumea artistica. Au mai urmat cateva campanii in care micul Paul, care avea varsta de 3-4 ani, si-a aratat talentul, dupa care, cand avea 12 ani, a inceput sa intre in lumea filmului.
Imediat dupa ce a terminat liceul, Paul s-a inscris la universitatea „California Community College” de unde a iesit masterand in Biologie Marina. Cu alte cuvinte, in afara de cateva cursuri de teatru si film in copilarie, el nu a urmat niciun curs special de actorie la nivel profesionist.
„Tanar si nelinistit”, serialul care l-a scos in evidenta. Paul a jucat rolul lui Brandon Collins, in „Tanar si nelinistit”, serialul ce l-a propulsat mult in domeniul cinematografic, mai ales dupa o nominalizare pentru „Cel mai bun actor principal intr-un serial” la „Youth in Film Awards”.
Pentru ca a copilarit pe malul oceanului, Paul Walker a inceput sa fie atras de lumea apelor inca din scoala primara. Nu degeaba a ales sa studieze biologia marina, in speta rechinii si ale lor secrete. El era un practicant al sporturilor pe apa, adica surfing, navigatie si scufundari, dar totul a fost dus la un nou nivel cand a decis sa se implice activ in protejarea rechinilor si a speciilor rare de pesti. A intrat in 2006 in „Comitetul Directoral” al fundatiei „Billfish”, o fundatie care activeaza in cercetarea si protejarea pestilor-spada, fundatie pe care a si sustinut-o financiar in repetate randuri.
Paul Walker nu era o vedeta ca oricare alta. Ci era un personaj modest care dormea intr-o cabina inghesuita alaturi de alti membri ai echipajului, manca odata cu toata lumea meniul zilei si nu avea nicio jena in a se murdari pe maini, in a tine de coada rechinul prins pe platforma vasului sau chiar sa traga de funia groasa la capatul careia se afla rechinul urias. Dincolo de faptul ca si-a ideplinit un vis din tinerete, Paul a contribuit la studierea acestor animale rare si pe cale de disparitie.
Masinile: de la pasiune la afacere
In 2012, cei de la Askmen din Marea Britanie, i-au luat un interviu in care Paul spunea: „Bunicul meu a fost pilot de curse. Pentru mine, masinile sunt un hobby care s-a transformat intr-un business adevarat. Masinile vor fi mereu o parte din ceea ce sunt, cu siguranta, fara sa mai aduc aminte de rolurile din Fast and Furious… Adica vreau sa spun ca mereu cumpar si vand masini, am licenta de dealer. Am si un service in care construim piese auto performante, facem sisteme de evacuare si pregatiri pentru circuit, suntem specializati pe modele BMW si Porsche, dar facem si Nissan-uri si am inceput recent sa modificam si Audi. Mereu am pe stoc in jur de 20-30 de automobile in garaj. Sunt multe, dar ele sunt permanent de vanzare. Daca cineva intra in showroom si isi doreste vreun exemplar, il poate lua.”
BMW-urile, preferatele lui Paul
Atelierul pe care il avea impreuna cu Roger Rodas, cel cu care a si murit la bordul unui Porsche Carrera GT, se numeste si acum Always Evolving. Este brandul pe care l-a creat Paul si care se ocupa de realizarea masinilor de competitie, de drift, circuit si chiar cu monoposturi de Indy. Are insa si un departament dedicat masinilor sport, de care se ocupa celebrul actor, care cumpara si vindea automobile rare. Printre „bunatatile” pe care le avea showroomul AE in 2013, cand a murit Paul, se numarau un Saleen S7, Mustang Boss, Corvette C1, Ford GT, Chevrolet Chevelle SS, BMW M1, BMW 850 CSi, Porsche 996, Ford Escort RS Cosworth, Toyota Supra, Nissan Skyline GT-R, Saleen SSC, Rolls-Royce Ghost, Ferrari 360 Challenge Stradale, Ferrari 355 Spider, Ford Mustang Eleanor, Ferrari 400, Ferrari Testarossa, Porsche GT3 RS, Porsche 930 Turbo, Audi S4, Chevrolet Camaro, Volvo P1800, Shelby GT350, Skyline R34 Spec V, Mercedes-Benz SL560, Nissan 370Z, Maserati Quattroporte, Camaro Z28 si multe altele.
Calm, deschis, prietenos, decent si extrem de generos. Asa era Paul Walker. Era o vedeta dar niciodata nu voia sa iasa in evidenta si sa fie tratat ca un star de cinema. Ii placeau masinile, animalele si actoria, dar a pastrat mereu traditiile familiei. Paul avea centura maro la jiu-jitsu brazilian, calcand pe urmele tatalui sau care era un boxeur de succes. Iar pasiunea pentru masini se pare ca a mostenit-o de la bunicul sau, pilot de curse. Nu degeaba si el a fost pilot pe circuit in competitia Redline Time Attack in care alerga la bordul unui BMW M3 E92 modificat in propriul garaj AE Performance.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.