INEDIT: Primul parfum comestibil a fost lansat in Romania!
Publicat de Cosmin Meca, 14 mai 2017, 13:20
Un parfum comestibil, cu miros de lavandă și mentă sălbatică, a fost lansat joi în cadrul unui festival gastronomic, Alba Carolina Food Fest, desfășurat la Alba Iulia, de către chef Cosmin Toma, un bucătar cunoscut pentru faptul că îi place să inventeze rețete culinare și, totodată, să le reinterpreteze pe cele clasice, scrie agerpres.ro
„Vert de Toma”, un parfum atât pentru corp, cât și pentru mâncare, este preparat din lavandă, busuioc, mentă, apă de la izvorul din incinta mănăstirii Rîmeț, precum și un ingredient secret, a declarat chef Cosmin Toma. Acestuia i-a venit ideea în urmă cu câteva luni de a realiza un parfum comestibil, cu care clientul să se poată și parfuma, dacă vrea, sau să-l pulverizeze peste mâncare.
„Am experimentat parfumul pe clienții unui restaurant din Sebeș. Să știți că lumea îl folosește”, a spus Toma. El a precizat că intenționează să înregistreze la OSIM atât conținutul parfumului, cât și sigla inscripționată pe sticluța acestuia.
Duminică, în ultima zi a festivalului care se desfășoară în Șanțurile Cetății Alba Carolina, alături de alți bucătari și cu sprijinul unor voluntari, Cosmin Toma vrea să prepare cel mai mare salam de biscuiți din România.
La prima ediție a festivalului, Toma a lansat cea mai mare carte de bucate din România, de trei metri înălțime, intitulată ”Euphoria”.
foto: adevarul.ro
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.