Inghetata-sandwich de ciocolata cu biscuit crocant
Publicat de Cosmin Meca, 15 iulie 2017, 10:36 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
O reteta extraordinara de inghetata de ciocolata cu biscuit crocant, fara zahar adaugat si lactoza, perfecta pentru zilele calduroase de vara. Inghetata-sandwich este o alternativa sanatoasa la inghetata din comert, ce contine ingrediente 100% naturale.
Ingrediente
INGHETATA:
2 banane inghetate
½ avocado inghetat
2 linguri de cacao cruda
2 linguri de miere
1 varf de sare neiodata
BISCUIT:
½ cana de fulgi de ovaz
½ cana de caju hidratat (4h)
½ cana de curmale deshidratate (4h)
2 linguri de unt de cocos
1 lingura de cacao pudra
1 lingurita de miere
1 lingurita de vanilie pudra
1 varf de sare neiodata
Mod de preparare:
Pentru aceasta reteta trebuie sa pregatiti ingredientele cu cateva ore inainte: puneti la congelator 2 banane si jumatate de avocado si lasati curmalele si caju-ul la hidratat in apa, minimum 4 ore. Pentru procesarea ingredientelor, aveti nevoie de un blender. Pregatiti intai inghetata, astfel: adaugati toate ingredientele in vasul blenderului si procesati timp de 1 – 2 minute, pana obtineti o crema omogena. Lasati la congelator timp de minimum 2 ore, pentru a se intari. Spalati vasul blenderului pentru a pregati biscuitii. Procesati intai fulgii de ovaz pentru a obtine faina, apoi adaugati curmalele si restul ingredientelor si procesati pana obtineti un aluat omogen.
Faceti bilute din aluat si, cu ajutorul unui sucitor, intindeti-le pe o foaie de copt pentru a obtine biscuitii, iar apoi lasati-le la congelator minimum 2 ore, pentru a se intari.
Pentru a asambla sandwich-urile, intindeti inghetata cu o lingura pe biscuiti si presati cu o farfurie intinsa, apoi mai lasati la congelator jumatate de ora.
Sursa reteta www.rawcoco.ro.