În Italia se consumă 26 de kg de paste făinoase pe cap de locuitor pe an. Dar la nivel global, Italia se află pe primul loc 3,3 milioane de tone pe an, înainte de Statele Unite ale Americii, Brazilia și Rusia.
Cu un consum de 26 de kg pe cap de locuitor – cel puțin o farfurie de 70 G pe zi – italienii confirmă astfel că iubesc pasta, în toate formele ei: spaghete, macaroane, tăieței, Tagliatelle, gnocchi, pappardelle, bucatini, penne, rigatoni, fusilli, farfalle, cannelloni, lasagna.
Pasta în Italia înseamnă tradiție, familie, mâncare sănătoasă și dieta mediteraneană.
La nivel mondial, Italia e urmată de Venezuela (unde consumul ajunge la 12,3 kg pe cap de locuitor), Tunisia (11,7 kg), Grecia (10,6 kg) și Elveția (9,2 kg). Italia este lider mondial și în privința producției, cu 3,3 milioane de tone pe an, înaintea Statelor Unite ale Americii (2 milioane de tone), Brazilia 1,1 milioane), Rusia (1 milion) și Turcia (851 de mii de tone).
Anul trecut italienii au consumat mai puțină pasta uscată, preferând-o pe cea proaspătă (gnocchi, lasagne, paste făinoase umplute). Vânzările de pastă uscată în marea distribuție s-au micșorat cu 2,5%, înregistrându-se 678,3 milioane de kg. Au crescut în schimb vânzările pastelor făinoase proaspete: cea umplută a ajuns până la 3,1% cu 49 milioane de kg, pentru o valoare de 388 milioane de euro, cu 4,3% mai mult decât în 2013.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.