Liceul Tehnologic Auto a îmbracat haine de sărbătoare
Publicat de Alin Cirtina, 9 mai 2017, 17:43 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 10:45
Astăzi, 9 mai 2017, Liceul Tehnologic Auto din Craiova îmbracat haine de sărbătoare. Elevi, cadre didactice, invitaţii au fost cu toţii prezenţi la manifestările dedicate „Zilei liceului”. Realizări de ieri şi de azi au fost marcate cum se cuvine. În prim plan au stat stat, însă, proiectele pentru un viitor ambiţios şi plin de speranţe. Totul stă sub semnul performanţei şi al prestigiului.
Director Liceul Tehnologic Auto – Georgică Bercea
După 1990, actualul Liceu Tehnologic Auto a intrat într-un nemeritat con de umbră, ca, de altfel, întreg învăţământul profesional şi tehnic. Au fost ani grei. Şcoala şi-a tot schimbat numele. Primele speranţe au apărut în 2012, când din Grupul Şcolar „Traian Demetrescu” a primit denumire din prezent. Dar adevăratul reviriment a venit un an mai târziu, când a fost ales în programul „Adoptă un liceu!”, desfăşurat de „Şcoala de Valori” şi Asociaţia ROI, fiind singura unitate de acest fel din sudul ţării acceptată în proiect. Firme importante – Cummins Generator, Kirchoff, Popeci Utilaj Greu, SC Sitco, Ford, Dico România etc. – s-au implicat în sprijinirea programului educaţional, prin dotarea laboratoarelor şi a sălilor de clasă. Au apărut şi proiecte internaţionale, pe programul Erasmus, prin care elevi şi cadre didactice au participat la schimburi de experienţă în Cipru, Spania, Turcia, Malta.
Campaniile de promovare a învăţământului profesional şi tehnic au devenit din ce în ce mai dese şi cu mai mult impact, cu participarea partenerilor economici. Iar specialităţi căutate pe piaţa muncii, unele cu adevărat deosebite (operator maşini cu comandă numerică, sudori, electricieni de joasă tensiune), sunt deprinse aici, stagiile de practică fiind efectuate la agenţii economici asociaţi. O altă noutate, care atrage din ce în ce mai mult, este învăţământul dual, prin care operatorii economici se vor implica activ în pregătirea elevilor, prin sprijin material pe durata şcolarizării, scopul principal fiind crearea unui învăţământ profesional de calitate, durabil, care să răspundă nevoilor pe piaţa muncii .
Galerie Foto:
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.