Mai puțin vin în Franța
Publicat de Puiu Vulea, 9 octombrie 2017, 09:40
Volumul producției de vin a Franței va scădea în acest an cu 19% până la 36,9 milioane hectolitri, echivalentul a aproximativ 4,9 miliarde sticle, potrivit estimărilor publicate vineri de Ministerul francez al Agriculturii, cea mai mică recoltă de vin de după 1957, când gerurile din primăvară au afectat culturile de viță de vie.
„Scăderea producției se va datora în principal gerului puternic din primăvară. În plus, seceta persistentă din sud-est a redus și mai mult producția” a informat Ministerul francez al Agriculturii.
Vinul este cel mai important produs agricol al Franței, în 2016 fiind realizată o producție cu o valoare adăugată de 11,5 miliarde de euro, și de asemenea principalul produs agricol exportat de Franța, cu o valoare de 8,25 miliarde euro anul trecut, în frunte cu vinurile de Bordeaux și Champagne, potrivit Institutului național de statistică din Franța.