Manelele atrag urșii!
Publicat de Liviu Goga, 8 iulie 2015, 13:37 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 12:39
Manelele au o anumită frecvenţă care atrage urşii carpatini! În lunile de vară, mamiferul intră în perioada de împerechere, care poate dura de la 30 la 90 de zile, chiar mai mult. S-a observat că manelele din autoturismele turiştilor care merg la munte au o influenţă extrem de puternică asupra comportamentului sexual al urşilor, care parcă îşi ies din minţi. Aceştia identifică anumite rezonanţe cu mormăitul produs de femelele aflate în călduri şi sunt în stare să meargă 5 până la 10 km pentru a le găsi. Odată identificată sursa, mamiferele iritate dezvoltă un comportament foarte agresiv şi fac tot posibilul să-şi satisfacă pornirile animalice. Recent, mai mulţi urşi din zona munţilor Bucegi au atacat un camping din care răsunau manele. Urşii au devastat tomberoanele şi au cotrobăit în corturile şi portbagajele turiştilor, lăsându-i flămânzi. Un exemplar uriaş a plecat în pădure cu grătarul pe care sfârâiau mititei şi carne. Necazurile turiştilor nu s-au oprit aici; alte 3 specimene au atacat câţiva oameni pe care i-au fugărit, i-au doborât la pământ şi cu care au practicat relaţii sexuale; din fericire, nu i-au devorat, totuşi, aceştia s-au ales că răni destul de serioase.
Sfatul specialistului: când ascultaţi manele şi sunteţi victime ale atacurilor mamiferelor aflate în perioada de rut, nu alergaţi, nu gesticulaţi, ci lăsaţi-vă la pământ, respiraţi cât mai liniştit şi lăsaţi animalul să îşi facă treaba, fără a striga, pentru a nu îl irita şi mai mult. Apelaţi apoi 112 şi încercaţi să vă târâţi până la cel mai apropiat punct de prim ajutor sau spital.
ATENŢIE! Recomandăm, pe perioada vacanţelor, în special în lunile iulie – august, să evitaţi ascultarea manelelor şi a muzicii lăutăreşti; nu aruncaţi gunoiul în pădure, ci închideţi-l în recipiente etanşe şi duceţi-l la cel mai îndepărtat tomberon.
sursa: Defecti.ro