Medicii avertizează!
Publicat de Cosmin Meca, 16 aprilie 2017, 14:00
Pentru a evita o vizită neplăcută la spital, medicii craioveni avertizează că masă de Paşte nu trebuie sub nicio formă să se transforme într-un prilej de exces alimentar şi bahic.
Un consum cumpătat de produse tradiţionale şi băutură este recomandat pentru a nu trece de la masa festivă direct pe patul camerelor de gardă.
Evitând excesele, mielul la tavă sau la proţap, ouăle roşii, drobul, sosurile, salatele cu maioneză, cozonacul, pască şi vinul care nu vor lipsi de pe masa de sărbători, petrecăreţii se pot feri de problemele de sănătate cum ar fi, indigestiile, colicile abdominale, balonările, arsurile gastrice, mahmureală, pancreatitele sau, mult mai grav, decompensări ale unor afecţiuni cronice cum ar fi diabetul sau afecţiunile cardiovasculare sau digestive.
Bolnavii cronic sunt sfătuiţi să opteze pentru carne de pasăre sau de vită, fiartă sau la grătar.
Aceeaşi recomandare se aplică şi în cazul cardiacilor, diabeticilor şi persoanelor cu afecţiuni digestive renale.
Sarea şi condimentele – ardei iute, hrean, usturoi – trebuie consumate cu prudenţă, mai ales de persoanele cardiace.
Medicii atrag însă atenţia şi în ceea priveşte consumul de alcool. Nu este indicat, spre exemplu, amestecul de băuturi, în special spirtoase.
Sursa: cvlpress.ro