Mieii pentru Paşti, sacrificaţi în trei locaţii autorizate
Publicat de Cosmin Meca, 2 aprilie 2017, 14:00
Inspectorii sanitar-veterinari gorjeni au demarat controalele pentru protejarea sănătăţii şi respectarea intereselor cetăţenilor, conform programului de lucru de dinaintea Sărbătorilor Pascale.
Verificările echipelor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj se vor axa pe toate produsele alimentare din pieţe şi marile magazine din judeţ.
Sacrificarea mieilor se va face în trei spaţii amenajate temporar, ca urmare a solicitării primăriilor, dar numai după verificarea strictă a modului în care administraţiile pieţelor vor amenaja aceste spaţii, cu asigurarea condiţiilor de igienă pentru tăierea şi prelucrarea primară (jupuire şi eviscerare parţială) a mieilor şi iezilor.
Dacă va fi aprobată funcţionarea lor, târgurile de animale sau locurile special amenajate temporar de sacrificare a mieilor vor fi supravegheate permanent de către medicii veterinari oficiali pe toată durata funcţionării acestora.
Spaţiile amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor sunt situate în zone în care nu au fost impuse restricţii din motive de sănătate a animalelor, respectiv Târgu-Jiu, Motru şi Novaci.
Activitatea de sacrificare a mieilor în spaţii amenajate temporar va fi permisă strict în perioadele 30 martie -15 aprilie 2017, între orele 07.00 – 17.00.
Sursa: gorjeanul.ro