Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, este pe Facebook!
Publicat de Cosmin Meca, 4 aprilie 2016, 09:05
„Comisia pentru verificarea lucrărilor la Parcul Romanescu a contactat Primăria Municipiului Craiova, Direcția Județeană pentru Cultură Dolj, Inspectoratul Regional în Construcții Dolj, Comisariatul Județean Dolj al Gărzii Naționale de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului Dolj, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova, Poliția Locală a Municipiului Craiova, managerul de proiect, executantul, efectuând o vizită pe amplasament pentru prezentarea problemelor identificate în prima zi.
Părțile prezente au identificat o soluție pentru viitorul parcului.
Executantul va putea continua lucrările de execuție în cazul clădirilor, chioșcurilor, anrocamentelor, podurilor și aleilor. S-au sistat momentan lucrările la împrejmuiri urmând să se trimită recomandări. Sistarea este necesară dat fiind faptul că nu a fost rezolvată problema accesului utilajelor în zonele plantate cu protecția vegetației existente.
S-au formulat acțiuni ce urmează a fi desfășurate pentru protecția vegetației în următoarele două săptămâni, după care comisia urmează să se deplaseze la Craiova pentru a constata punerea lor în practică.
În cadrul întâlnirii s-au stabilit și asumat următoarele:
– realizarea unui plan privind utilizarea căilor de circulație, aprovizionare și intervenție pe timpul șantierului;
– executantul se obligă ca într-o săptămână să livreze comisiei planul cu tronsoanele de construcții ce nu sunt accesibile pe nicio cale carosabilă pentru a fi elaborate recomandările necesare continuării intervențiilor ulterior ridicării sistării
– informarea populației privind riscurile la care aceasta se expune în urma nerespectării indicațiilor de utilizare a parcului în perioada de execuție;
– executarea sistemului de irigații va continua conform proiectului, dar acesta va putea fi pus în funcțiune în baza unui plan de management al amenajării, realizat de specialiști contractați de beneficiar și avizat de Direcția Silvică a Ministerului Mediului pentru a evitarea afectarea ansamblului vegetal;
– gestionarea deșeurilor rezultate în urma șantierului, conform legislației în vigoare
– tratarea și reîncorporarea în sol a rădăcinilor descoperite cu ocazia realizării șanțurilor pentru realizarea rețelelor, pe baza indicațiilor specialiștilor din cadrul Regiei Autonome a Domeniului Public Craiova;
– acoperirea șanțurilor acolo unde au fost inserate echipamentele și materialele care formează rețelele;
– degajarea pământului depozitat deasupra bazei arborilor;
– tratarea și badijonarea rănilor efectuate în cazul arborilor;
– RAADPFL Craiova va superviza lucrările de umplere a șanțurilor care afectează rădăcinile arborilor și eventual a altor resurse (apă, utilaje).
Deși Comisia a dorit sistarea lucrărilor de drenaj ce nu respectă directiva europeantă privind deversarea apelor pluviale, reprezentantul Gărzii de Mediu și-a asumat răspundere continuarea lucrărilor.
Un raport complet privind cele constatate la fața locului urmează a fi realizat, iar el va fi făcut public în zilele următoare.”
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.