Noaptea Muzeelor – ce poţi vedea şi unde
Publicat de Davian Vlad, 21 mai 2016, 14:00
ARGEŞ
Muzeului Judeţean Argeş – intrarea liberă. În cadrul acestei Nopţi a Porţilor Deschise, vizitatorii vor putea admira exponatele din cadrul Secţiilor de Ştiinţe ale Naturii şi Istorie, precum şi Galeria de Artă Rudolf Schweizer Cumpăna. În Argeş, veţi asculta Corul de copii Allegretto al Liceului de Artă „Dinu Lipatti” Piteşti, Muzică de estradă, într-un concert al Fanfarei Teatrului Alexandru Davilla din Piteşti, Cîntece şi dansuri de voie bună alături de copiii din formaţia Plai de dor, Mioveni, Cafe Concert, recital la saxofon, susţinut de Ştefan Fadi Sandu, elev al Liceului de Artă „Dinu Lipatti” din Piteşti, Cîntece ca odinioară, într-un concert de Mihaela şi AdAdrian Andreivoce şi chitară), compoziţii şi aranjament Adrian Andrei sau Program de muzică veche românească, cu filon folcloric, în compoziţia şi aranjamentul cantautorului Adrian Andrei.
Atelier pentru copii. Celor mici li se propune să-şi exprime creativitatea şi îndemânarea artistică participînd la atelierul organizat în cadrul Muzeului Judeţean Argeş.
BUCUREŞTI
Muzeul Naţional de Istorie a României
În interiorul muzeului
Spectacol de balet, realizat de elevele Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”
Concurs „Vânează Bucureştiul – Vânătoarea muzeelor” de Treasure Hunt Team
Concert de muzică vocal-simfonică, susţinut de elevii Colegiului Naţional de Arte „Dinu Lipatti”
„Reflection” spectacol de teatru vizual cu păpuşi în mărime naturală susţinut de Lightwave Theatre Company
Recital de muzică punk acustic folcloric medieval transilvănean, susţinut de Trupa „Ad Hoc”
În exteriorul muzeului – pe Strada Poştei
Moment de reconstituire istorică din perioada antică (lupte între daci şi romani) susţinut de Asociaţia „Terra Dacica Aeterna”
Moment de reconstituire de tehnici de luptă istorice europene (secolele X-XV), susţinut de Asociaţia ,,Reconstituire a Tehnicilor de Luptă Istorice Europene (Compania Ursului Brun)’’ cu sprijinul Fundaţiei ,,Abi’’
Moment de reconstituire istorico-militară: demonstraţie de mânuiri de arme, depunere de jurământ, prezentarea drapelului şi a ţinutelor militare, aflate în dotarea Armatei Române şi Armatei Germane în timpul Primului Război Mondial şi reconstituire de bătălie.
Muzeul Naţional de Artă al României
„Cuminţenia Pământului. Aceasta nu este o piatră” – expoziţie documentară organizată în cadrul campaniei de strângere de fonduri lansată de Ministerul Culturii pentru achiziţionarea de către stat a Cuminţeniei pământului de Constantin Brâncuşi (sala Auditorium).
150 de ani de la instaurarea monarhiei constituţionale în România – expoziţie pe gardul de incintă al MNAR.
“Oglinzile Orientului” – expoziţie eveniment deschisă în avanpremieră (parterul Galeriei Naţionale).
DOLJ
Universitatea din Craiova, prin “Colecţia multietnică” găzduită de Casa Universitarilor Craiova, deschisă publicului din aprilie 2016, intră în circuitul Nopţii Muzeelor. Facultatea de Litere vă invită azi, între orele 21.00-24.00, la Casa Universitarilor (Calea Unirii, 57) să vizitați Colecția Multiculturalității! Accesul este gratuit.
Dacă sunteți în Craiova diseară, îndreptați-vă pașii şi către Muzeul Olteniei Craiova, care își va deschide porțile în intervalul orar 19,00-03,00, la toate cele 4 secții:
Secția Etnografie-Casa Băniei, str. Matei Basarab nr.16;
Secția Științele Naturii, str. Popa Șapcă nr. 8;
Secția Istorie-Arheologie, str. Madona Dudu nr. 14;
Extindere Secția Istorie-Arheologie, str. Madona Dudu nr. 14.
Casa Băniei
Publicul vizitator este invitat să viziteze expoziţiile permanente specifice precum: Redescoperă Istoria, la Secţia de Istorie-Arheologie, Facerea Pâinii și Ritmurile Vieții, la Casa Băniei, Oltenia Terra Fosilis, Tipuri de Ecosisteme – Flora și Fauna Olteniei, Universul și Sistemul Nostru Solar și Planetariul, la Secția de Științele Naturii. Se continuă astfel povestea frumoasă a istoriei, tradiţiilor şi științelor naturii, în cele trei secții ale prestigioasei instituții de cultură: Arheologie și Istorie, Etnografie și Științele Naturii. Pe lângă expozițiile permanente, iubitorii de cultură muzeală sunt așteptați să descopere și alte expoziții temporare.
GORJ
În municipiul Târgu-Jiu se sărbătoreşte Noaptea de 21 mai la Muzeul de Istorie şi Arheologie la Muzeul de Artă, iar la Târgu-Cărbuneşti, la Muzeul de Literatură „Tudor Arghezi” din localitate. Pe lângă expoziţiile de bază vor fi prezentate şi expoziţii temporare, o proiecţie de filme şi fotografie, lansări de carte, momente coregrafice, spectacole de teatru, balet, face painting şi muzică.
Sursa: Mediafax
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.