NOUTATI! Prima zi a Conferintei Media 2020
Publicat de Cosmin Meca, 30 iunie 2015, 16:30 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:30
Ora 16.30
Are loc a cincea sesiune de discuţii pe tema Drama la Radio: Atragerea atenţiei – Radio Drama: Drawing Attention.
Odată cu tendinţele actuale ale comercializării posturilor de radio, drama la radio nu mai este luată în considerare. Pentru ca industria radio să devină mai atractivă pentru public şi să se diferenţieze de alţi distribuitori de muzică, socităţile de radiodifuziune trebuie să introducă drama la radio. Prin divertisment şi crearea unei viziune în mintea ascultătorilor se urmăreşte sporirea audienţei. Discuţia este moderată de Usha Bhasin, fost Director Adjunct al Doordarshan Radio, India.
La discuţie participă:
- Attila Vizauer, Conducerea Departamentului de Teatru şi Divertisment al Societăţii Române de Radiodifuziune
- Kivanc Nalca, Producător la Radio Istanbul, Turcia – Drama la radio în Turcia: O scurtă istorie
- Dr. Kurt Reissnegger, Director al Departamentului de Radio Drama, Radio Austria 1, ORF Austrian Broadcasting Corporation
––––––––––––––––––––––––––––––––––-
Ora 15.30
Are loc a patra sesiune de discuţii pe tema Experienţe Interactive pe mai multe ecrane în 2020 – Interactive Multi-screen Experience in 2020.
O nouă dimensiune a serviciilor de difuziune radio şi TV. Serviciile de difuziune pot deveni interactive prin intermediul utilizării platformelor de livrare prin internet şi conexiune mobilă. Discuţia este moderată de David Lowen, Preşedinte şi Consultant pentru Televiunea Internaţională şi Media – Cooperativa Internaţională de Cercetare şi Acţiune în domeniul Comunicării.
La discuţie participă:
- Kudsia Kahar, din Malaysia
- Steve Ahern, Director Executiv al Acamediei International Media & Broadcasting, Australia
- Yeşim Çelik Eren, Manager al Departamentului de Televiziune, din cadrul Societăţii de Radio şi Televiziune din Turcia
- Shanthi Bhaghirathan, Consiliul Director MTV/ MBC, Organizaţie Capital Maharaja, Sri Lanka
––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Ora 14.30
Are loc a treia sesiune de discuţii pe tema Schimb de Paradigme în programele TV: televiziunea digitala, televiziunea prin internet, platforme interactive şi audienţă globală – Paradigm Shift in TV Programming: Digital TV, Internet TV, Interactive Platforms and Global Audience.
Tehnologia digitală din media şi radiodifuziune a contribuit cu o varietate de modalităţi prin care conţinutul digital multimedia poate fi distribuit şi asigurat publicului consumator. Discuţia este moderată de Lucian Romascanu, Consilierul Preşedintelui Director General al TVR România.
La discuţie participă:
- Daniel Brouyère, Consilier al Directorului General de Radio şi Televiziune Belgiană Francofonă
- Michael Lally, Directorul Serviciului de Ştiri în Irlandeză la Serviciul Public Naţional de Media din Irlanda, Vicepreşedinte al Cooperativei Internaţionale pentru Cercetare şi Acţiune în domeniul Comunicării din Irlanda
- Gerard Schuiteman, Director Manager al Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking, membru în comitetul Cooperativei Internaţionale pentru Cercetare şi Acţiune în domeniul Comunicării, coordonator naţional în Olanda
––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Ora 14.00
Are loc a doua sesiune de discuţii pe tema Perspectivei asupra Producţiei UHDTV în 2020 – Looking at UHDTV Production in 2020.
În cadrul sesiunii se vor analiza costurile ridicate, timpul şi tehnicile de producţie a conţinutului în ultra HDTV (UHDTV). Imaginea în UHDTV este mult mai intesă, definită, are culori mai vii şi astfel este mai atractivă în ochii publicului. Scopul este acela de a identifica modalităţile prin care staţiile de televiune îşi pot uşura tranziţia către UHDTV, având în vedere că majoritatea încă se confruntă cu dificultăţi în producerea conţinutului HD (high-definition). Discuţia este moderată de Elena Spanily, expert în Relaţii Internaţionale în cadrul Televiziunii Române.
La discuţie participă:
- David Lowen, Preşedinte şi Consultant pentru Televiunea Internaţională şi Media – Cooperativa Internaţională de Cercetare şi Acţiune în domeniul Comunicării
- Jun Ogawa, Responsabil cu Relaţii Internaţionale la Biroul Preşedintelui Sistemului de Radiodifuziune din Tokio, Japonia
––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Ora 11.00
Are loc prima sesiune de discuţii pe tema implicării audienţei radio din anul 2020 prin intermediul muzicii bune – Engaging 2020 Radio Audiences through Good Music.
Scopul este acela de a analiza modalităţile prin care industria radio poate aduce elemente de inovaţie, astfel încât să difuzeze muzică de calitate, pentru toate categoriile de public. Discuţia este moderată de Alina Velea, expert în schimbările în muzică, din cadrul Departamentului de Relaţii Internaţionale al Radio România.
La discuţie participă:
Oltea Şerban – Pârâu, Director al Centrului Cultural Media al Radio România
Steve Robinson – Vicepreşedinte Executiv al Radio & Project Development WFMT (98,7FM Chicago) şi al reţelei de radio WFMT din Statele Unite ale Americii – Metode clasice de Podcasting
Vijayalaxmi Chhabra – fost Director General al postului Doordarshan, India – Radio şi diversitatea muzicii în India
Carsten Dufner – Director Muzică şi Producţie MDR Klassik, Mitteldeutscher Rundfunk, Germania – Există o reţetă pentru muzica bună la radio?
Sophia Seung Joo Hong – Director executiv, Relaţii
Internaţionale, Sistemul Coreean de Radiodifuziune, Republica Coreea – Muzica bună care le place
Yasser Garana – Director Uniunea Audiovizualului din Statele Arabe – Radio, a treia dimensiune a muzicii
–––––––––––––––––––––––
Astăzi a debutat, la Bucureşti, Conferinţa Media 2020, organizată de Societatea Română de Radiodifuziune în colaborare cu ABU, Uniunea Audiovizualului Asia-Pacific.
Ora 09.00
Deschiderea conferinţei a avut loc în această dimineaţă în prezenţa Ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Evenimentul a început la ora 09.00 cu discursul Preşedintelui Director General al Radio România, Ovidiu Miculescu, urmat de cel al Secretarului General ABU, Javad Mottaghi, şi de cel al ministrului Bogdan Aurescu.
Ora 09.30
Începând cu ora 09.30, se desfăşoară o masă rotundă cu discuţii pe tema tendinţelor în dezvoltarea mediei – Media Landscape of 2020: Trends in Media Development.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.