Nu mai stii ce sa gatesti? Iata reteta de luni!
Publicat de Cosmin Meca, 11 iulie 2016, 15:55
Un aperitiv perfect care transformă o banală clătită într-una specială! Aceste clătite umplute cu carne, pot avea şi cu legume sotate. Cele mai indicate sunt: ceapă, morcovi, dovlecei, ciuperci, vinete, 1-2 căţei de usturoi şi verdeaţă după gust.
Clătite umplute cu carne – Ingrediente
Pentru clătite
2 ouă
200 ml bere sau apă minerală
3 linguri făină
sare
piper
1 lingură ulei
Pentru umplutură
700 g carne tocată
60 g unt
3 căţei usturoi
1 legătură ceapă verde
sare
piper
ulei pentru uns
Mod de preparare
Baţi ouăle cu un praf de sare şi puţin piper, adaugi făina şi subţiezi compoziţia obţinută cu bere până la consistenţa unui aluat de clătite. Laşi la frigider
30 de minute.
Din aluat coci, pe rând, într-o tigaie neaderentă mare, clătite groase, pe care le aşezi una peste alta până sunt gata toate.
Toci ceapa verde (păstrezi 10 frunze) şi o sotezi într-o tigaie în jumătate din cantitatea de unt. Apoi adaugi carnea tocată şi usturoiul pisat şi laşi să se rumenească bine. Potriveşti de sare şi piper.
Aşezi în mijlocul fiecărei clătite câte o lingură de carne, strângi marginile ca pe săculeţ şi legi cu frunze de ceapă verde. Aşezi clătitele umplute într-o formă unsă cu ulei, stropeşti cu restul de unt topit şi dai la cuptor 10-15 minute. Le serveşti calde. Pofta buna!
Sursa: clickpoftabuna.ro