Nu stii ce sa gatesti la pranz? Incearca un piure de conopida cu branza Cheddar!
Publicat de Cosmin Meca, 23 octombrie 2015, 11:32 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Un preparat DELICIOS din care vei mai vrea si a doua portie, cu siguranta!
O varianta mai sanatoasa, de sezon, a clasicului piure de cartofi.
Branza Cheddar ii va oferi o consistenta cremoasa si un gust… mmmm!!
Iata de ce ai nevoie:
– o conopida medie
– 2 linguri de unt
– 60 ml lapte
-125 gr branza Cheddar taiata cubulete
– 1 fir ceapa verde sau arpagic verde
– sare si piper
Mod de preparare:
– pune apa cu sare la fiert intr-o oala
– cand a inceput sa fiarba, adauga buchetelele de conopida si lasa-le la fiert pentru 15 minute
– dupa ce s-au inmuiat, lasa buchetelele la scurs, apoi pune-le inapoi pe foc mic si adauga pe rand unt, sare si lapte
– amesteca-le bine si paseaza-le cu furculita sau blenderul vertical (nu le pasa prea tare incat sa transformi totul intr-o pasta)
– adauga piper si ceapa verde tocata marunt si amesteca bine, apoi ia preparatul de pe foc
– serveste intr-un bol sau ca garnitura la friptura
– optional poti orna piureul cu ceapa verde proaspata si branza Cheddar rasa pe deasupra
POFTA BUNA SI UN WEEKEND DE VIS!