Nu știm aproape nimic
Publicat de Cosmin Meca, 18 mai 2016, 13:30
Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea va fi joi, 19 mai 2016, gazda unui eveniment cultural de muzică şi poezie cu ocazia lansării volumului „Nu ştim aproape nimic. Puşa Roth în dialog cu Sergiu Cioiu” , apărut în colecția „Summa cum laude” a Editurii Ars Longa din Iași. Volumul este însoţit de un audiobook, „Sergiu Cioiu în dialog cu dumneavoastră” , un dublu CD, ce conţine câteva comentarii pe marginea interviului din cartea „Nu știm aproape nimic” şi o trecere în revistă a repertoriului artistului din anii ’60, ’70 şi ’80, între care: „Cântecul vântului”, „Venise vremea”, „Merci, Bécaud!”, „Facerea lumii”, „Glasul tău”, „Tripticul Brâncuşi” de Alexandru Mandy; „Le voleur de toiles” de Florin Bogardo & Romulus Vulpescu după un poem de Marin Sorescu; „Botezul”, „Sud-Nord”, „Ce?”, „Orchestra”, „Viteză”, „Goange”, muzica: Dan Stoian, versuri de Marin Sorescu.
Concepută sub formă de dialog, cartea a cărei lansare va fi la ora 17,30, este o sumă de amintiri ale actorului şi interpretului de cântece şi poeme, Sergiu Cioiu, care se autodefineşte ca „un artizan al cântecului şi un interpret al verbului.” Dialogul dezvăluie aspecte din viaţa artistului, opinii despre creaţia muzicală a unei epoci, din care multe refrene au rămas în memoria colectivă, întâmplări și anecdote din întâlnirile cu poeţi, actori, regizori, ziarişti, compozitori, artişti plastici. O carte despre o epocă traversată în paşi dansanţi de interpretul „Cântecului vântului” şi al altor cântece, care se pot asculta şi astăzi.
Evenimentul va fi reluat vineri, 20 mai, de la ora 17.30, la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova (sala Ia te uită!) fiind prezentat de Nicolae Coande.