Nu stiti ce sa gatiti la cina in seara asta?
Publicat de Cosmin Meca, 15 septembrie 2015, 12:31 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Originara din Elvetia, aceasta placinta rapida de cartofi la tigaie, rosti, era servita de catre fermierii elvetieni la micul dejun. Acum a devenit foarte raspandita in toata Elvetia si se serveste ca fel principal. Este o reteta absolut delicioasa si foarte simplu de facut. O puteti servi langa fripturi, salate, oua, branzeturi sau simpla.
Ingrediente – Rosti Placinta de cartofi Elvetiana
- 500-600 g cartofi
- sare
- piper
- praf de usturoi
- parmezan
- 50-60 g unt
PONT! Puteti imbunatati reteta adaugand bacon
Mod de preparare – Rosti
- Spalam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare.
- Ii fierbem pentru cca 20-25 minute, apoi ii scoatem din apa si ii lasam sa se raceasca bine bine. E foarte important sa fie foarte reci pentru ca altfel nu se pot da prin razatoare cum trebuie. Ideal ar fi sa fierbem cartofii seara si a doua zi sa facem rosti.
- II curatam, ii pudram cu sare, piper si praf de usturoi (optional) dupa gust.
- Ii dam pe razatoarea cu gauri mari.
- Incingem o tigaie de teflon foarte, foarte bine si adaugam untul, cand untul se topeste si incepe sa sfaraie adugam cartofii razuiti pe care initial ii intoarcem cu o lingura de lemn ca sa prinda putina culoare.
- Prajim tarta de cartofi cate 5 minute pe fiecare parte. Facem acest lucru cu ajutorul unui capac sau al unei farfurii unse cu ulei. Asezam capacul sau farfuria direct pe suprafata tartei si intoarcem cu o miscare decisa tigaia cu fundul in sus. Apoi asezam, cu grija, tarta pe partea cealalta in tigaie si o prajim pentru inca 5 minute.
- Dupa 5 minute asezam farfuria pe care o vom servi pe suprafata tartei si o rasturnam
- Cand s-au rumenit putin ii presam cu lingura astfel incat sa rezulte o masa compacta
- Servim rosti cu parmezan ras.
Este absolut delicios. Crocant la suprafata si moale inauntru iar usturoiul ii da un gust nemaipomenit!
Pofta buna si o seara minunata in familie sa aveti!
O reteta recomandata de Laura Adamache www.lauraadamache.ro
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.