O nouă promoție de jurnaliști la Universitatea din Craiova
Publicat de Davian Vlad, 2 iunie 2016, 17:53
Într-o atmosferă în care se simțea și părerea de rău pentru că un superb capitol de viață se închide, și nostalgia clipelor minunate petrecute împreună, și speranța că drumul care se deschide acum duce către succesul visat, promoția 2016 a Specializării Jurnalism a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova și-a spus azi ultimul cuvânt înainte de a lua cu asalt presa românească de azi și de mâine. Emoționați peste măsură, studenți, profesori și părinți și-au dat întâlnire în splendida Sală Albastră a Universității și au rememorat cele mai frumoase momente trăite în cei trei ani de studenție. Ceea ce a reieșit din cuvintele rostite cu această ocazie a fost că toate cunoștințele și abilitățile acumulate reprezintă un arsenal redutabil la care tinerii vor apela întotdeauna pentru a face jurnalism veritabil, iar amintirile de neprețuit din facultate vor rămâne mereu ferecate în sufletele lor. Tot acum s-a făcut promisiunea că, oricâte încercări li se vor ivi în cale, nu-și vor pierde nicicând entuziasmul, pasiunea, sinceritatea și verticalitatea. Facultatea le-a dat aripi acestor tineri frumoși și talentați, spunea cineva, acum nu trebuie decât ca ei să se înalțe fără teamă și să zboare numai pe calea cea dreaptă. Ceea ce, după impresia lăsată tuturor, este o certitudine.
Claudia Cocoș: „Se încheie un capitol din viața mea, dar începe altul. Chiar dacă termin cei trei ani de facultate, trei ani de Jurnalism la Universitatea din Craiova, mă bucur că de acum înainte activitatea profesională va fi susținută de cunoștințele pe care le-am acumulat în cei trei ani. Fiecare profesor mi-a oferit lecții de viață, pe lângă tainele jurnalismului, iar pentru toate acestea le mulțumesc. Le mulțumesc și pentru că acum eu profesez în domeniul jurnalismului și datorită sprijinului lor și a celor învățate în facultate de la dumnealor. Îmi doresc să urmez un master și să continui activitatea în mass- media“.
Raluca Buzatu: „Au fost trei ani originali. Interesanți, frumoși, dar și ușori, pentru că mi-a plăcut ce am învățat. Pentru că nu am avut timp să mă plictisesc și mi-am dat seama că ceea ce fac și ce voi face nu va fi un job banal. Au fost trei ani curioși. Am aflat că jurnalismul este mai mult decât revista presei sau prezentatul știrilor. Au fost trei ani ciudați, pentru că nu am simțit că sunt la facultate, într-o bancă și aștept să termin cursul, ci am simțit că învăț jurnalism. Nu am avut un caiet sau teancuri de coli, ci agenda de notițe, element esențial în profesia de jurnalist.Totul mi-a plăcut. De la temele de seminar, pe cea din cimitir nu o să o uit, la emoția pe care o aveam la fiecare emisiune de la Radio Campus, când stăteam la butoane și mă gândeam să nu ridic calea microfonului mai devreme sau mai târziu decât trebuia, până la simplele cursuri care îmi accentuau dorința de a schimba ceva prin munca mea. Au fost trei ani speciali pentru că după fiecare curs îmi doream tot mai mult să fiu ACEL jurnalist. Fiecare curs mă motiva tot mai mult să fac ce îmi doresc și îmi dădea încredere în mine. JURNALISTĂ! Acel jurnalist care prin munca lui schimbă ceva”.
Alina Anghel: „Au fost trei ani minunați care au trecut prea repede. Îmi aduc aminte cum parcă ieri mă înscriam la facultate, iar acum sunt pe punctul de a o absolvi. Trei ani în care am deprins multe taine ale jurnalismului, începând cu presa scrisă și continuând cu radioul și televiziunea. În momentul în care am ales această facultate eram atrasă de mirajul televiziunii, dar experiența de la Radio Campus mi-a schimbat părerea. Emisiunile de acolo mi-au dat încredere în mine, m-au ajutat să mă dezvolt și astfel am prins gustul acestui „drog” numit radio. Dacă îmi va lipsi ceva după terminarea facultății, cu siguranță va fi acea perioadă de la Radio Campus. După ce se va încheia acest capitol din viața mea, îmi doresc să mă angajez la postul de televiziune public cu care colaborez și în prezent, dar nu renunț nici la visul, ca într-o bună zi, să ajung prezentatoare la un post de radio. Un singur lucru vreau, să fac JURNALISM ADEVĂRAT!”.
Laurențiu Bădicuț: „Mi-a plăcut la această facultate faptul că s-a pus accentul pe libertatea de exprimare a studentului. Facultatea mi s-a părut destul de lejeră. Cursurile și programul au fost în avantajul studenților, și mereu îmi rămânea timp și pentru alte activități. După absolvire, mi-ar plăcea să fiu comentator sportiv, cred că m-ar caracteriza cel mai bine. O altă variantă ar fi să lucrez într-o corporație”.
Mihaela Năstasie: „Acum, când se termină facultatea, îmi este foarte greu să vorbesc despre asta, deși cu aproximativ trei ani în urmă de-abia așteptam să se termine! Pentru mine acești trei ani de facultate au fost și grei, și ușori, grei în sensul că uneori aveam teme (știri, interviuri, reportaje etc.) la care aveam nevoie de informații foarte importante și în căutarea lor întâmpinam mici dificultăți, care mă descurajau puțin, dar cu mai mult efort și încredere reușeam să duc munca până la final. Pe parcursul acestor ani de facultate am avut foarte multe momente și activități foarte frumoase. Un moment special a fost prima mea emisiune la radio. Am avut foarte multe emoții, dar până la final am reușit să scap de ele. Pe toată perioada facultății, profesorii au fost foarte implicați la cursuri, ne-au învățat foarte multe și au fost foarte răbdători cu noi, și pentru asta eu le mulțumesc. După terminarea facultății voi continua cu studii la master, dar încă nu sunt hotărâtă dacă aici sau în alt oraș, și voi încerca să îmi găsesc de muncă în domeniu. Acum că am ajuns la final, regret că nu am avut mai multe activități alături de colegii mei, că nu am dat importanță timpului care trecea foarte repede și că poate uneori am pregetat să mă implic mai mult”.
A consemnat Davian Vlad.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.