Otita de piscina, o afectiune din ce in ce mai intalnita
Publicat de Cosmin Meca, 2 iunie 2016, 11:45
Odata cu venirea verii, piscinele si litoralul sunt luate cu asalt de cei care vor sa se racoreasca si sa se bucure de razele soarelui.
Mare atentie, insa, la apa in care intrati! Fie ca este vorba despre apa din piscina sau cea din mare, este posibil ca nivelul de concentratie a microbilor sa determine aparitia unei otite externe. Cunoscuta si sub numele de „otita de piscina”, se poate spune ca aceasta este contagioasa, intrucat cei care fac baie in aceeasi piscina si contacteaza aceasta otita sunt afectati de aceiasi germeni.
Tratamentul pentru otita externa ni-l va prescrie medicul specialist ORL si consta cel mai adesea in picaturi pe care trebuie sa le punem in nas, nu neaparat in urechi. Netratarea la timp a otitei de piscina poate degenera intr-o otita supurata si in acest caz, timpanul se va perfora, iar pacientul va trebui sa mearga in fiecare zi la medic pentru administrarea corecta a tratamentului.
ATENTIE insa la vata in urechi! Acest obicei nu este deloc recomandat, pentru ca nu face altceva decat sa mentina un nivel ridicat de umezeala in ureche si sa creeze un mediu propice dezvoltarii bacteriilor.
Doamna doctor primar ORL Mihaela Mitroi, cu mai multe detalii despre aparitia si tratarea „otitei de piscina”:
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.