Ouale de Pasti, un pericol pentru sanatate
Publicat de Cosmin Meca, 29 aprilie 2016, 07:30
Sarbatorile de Paste presupun automat prezenta oualor rosii la mesele festive. Consumul excesiv de ouă poate insa dăuna, ne avertizează specialiștii. Mai mult decât oul în sine, modalitatea de a prepara oul este cea care dăunează.
Oul fiert rămâne cea mai bună metodă de a-l prepara, atât pentru a lua toate vitaminele conținute în el, cât și pentru a evita probleme, precum creșterea colesterolului.
Grăsimile conțin foarte multe vitamine, dar și minerale ce ajută enorm la menținerea sănătății. Printre altele, ouăle conțin și grăsimi, 11% din conținutul unui ou este grăsime.Cea mai mare cantitate de grăsimi se găsește în gălbenuș, albușul conținând doar 0,05% grăsime.
Așadar, persoanele care știu că au colesterolul crescut, ar trebui să aibă grijă la consumul excesiv de ouă în perioada sărbătorilor pascale.
Persoanele cu diabet ar trebui să consume mai puține ouă în această perioadă, mai ales dacă au ținut postul.
Specialiștii consideră că se poate introduce un ou fiert în dieta zilnică a unui om sănătos fără probleme.
În perioada sărbătorilor, când se mănâncă și drob, preparat în mare parte din organe de animal, care și ele conțin foarte mult colesterol, este bine să ne ferim de excesul de alimente ce conțin colesterol, cum sunt și ouăle.