Paste cu ton si capere
Publicat de Cosmin Meca, 30 ianuarie 2015, 10:05 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
O rețetă delicioasă și foarte simplă, perfectă pentru vineri seara!
Ingrediente pentru 2 porții:
250gr paste (spaghetti, pene, farfale, etc)
1 conservă ton mărunțit
2 șalote
2 căței usturoi
ulei măsline
2-3 linguri capere din conservă
3-4 roșii cherry
200 ml suc de roșii
sare, piper + condimente la alegere (busuioc, oregano)
parmezan pentru ornat (opțional)
Mod de preparare:
1. Punem pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe pachet, în apă cu sare și puțin ulei de măsline, ca să nu se lipească. Între timp preparăm sosul.
2. Se taie șalotele solzișori și usturoiul mărunt, apoi se călesc 1 minut în uleiul de măsline încins.
3. Se adaugă roșiile cherry tăiate în sferturi și se mai lasă până se calesc puțin și acestea (maxim 2 minute).
4. Se pun caperele și se amestecă bine totul. Se mai lasă 2-3 minute pentru a se combina aromele.
5. La final punem conserva de ton peste amestec și după 1 minut adăugam și sosul de roșii. Amestecăm bine, condimentăm, și mai lăsăm maxim 5 minute pe foc.
6. În timp ce se prepară sosul final, strecurăm pastele și le trecem sub un jet de apă rece. Apoi le punem la loc în vasul în care au fiert.
7. Când sosul este gata, îl turnăm peste paste și amestecăm totul.
8. După ce am pus în farfurii, presărăm parmezan după gust.
Poftă bună și un weekend cât mai plăcut!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.