Pesta porcină africană afectează creşterea animalelor, dar şi industria de procesare
Publicat de Cosmin Meca, 3 noiembrie 2019, 18:45 / actualizat: 29 ianuarie 2021, 20:11
Anul acesta doar 5% din producţia naţională de carne de porc se foloseşte în procesare, a declarat directorul executiv al Asociaţiei Române a Cărnii, Dana Tănase, la târgul de agricultură Indagra 2019. Ea a explicat că restul de 95 de procente din carnea folosită în industrie provine din spaţiul intracomunitar.
Potrivit Agerpres, valoarea producţiei industriale de carne de porc în 2018 a fost de aproape 3 miliarde, iar în primul semestru al anului de un miliard de lei.
Datele Institutului Naţional de Statistică arată că, anul trecut, schimburile intra-comunitare de carne de porc au fost de aproape 460 000 de tone, iar în prima jumătate a acestui an s-au consemnat peste 220 000 de tone.
Pe de altă parte, în primele 6 luni ale anului exporturile de carne de porc au fost de 8 milioane de euro.