Premiile Fundației „Niște Țărani”
Publicat de Cosmin Meca, 7 noiembrie 2019, 17:30 / actualizat: 7 noiembrie 2019, 18:47
Fundația Națională pentru Civilizație Rurală „NIȘTE ȚĂRANI”, consecventă principiilor sale de a evidenția și de a pune în lumină creațiile și realizările din diferite domenii, care au în centrul atenției mediul rural și țăranul român își propune și în acest an acordarea premilor naționale pentru a răsplăti contribuția unor personalități culturale, literare, artistice sau jurnalistice, din administrație sau mediul de afaceri, la pregătirea și formarea în România a unui nou univers spiritual țărănesc.
Ceremonia de decernare a premiilor anuale ale Fundației se va desfășura sâmbătă, 09 noiembrie 2019, la celebra Bisericuță din cătunul Viorești, comuna Slătioara județul Vâlcea, renumită pentru celebra ,,Friză a Potecașilor”, monument intrat în patrimoniul UNESCO, în prezența fondatorului Fundației, scriitorul DINU SĂRARU, a președintelui, gl. lt. (r) dr. OLIMPIODOR ANTONESCU, a președintelui de onoare al acesteia Î.P.S. dr.VARSANUFIE, Arhiepiscopul Râmnicului și a reprezentantilor autoritatilor publice locale, după următorul program:
-până la ora 11.45 – sosirea nominalizaților pentru premiere și a invitațiilor;
-12.00 – 13.00 – desfășurarea ceremoniei de decernare a premiilor;
-13.00 -13.30 – declarații de presă;
În acest an, pe lîngă marele premiu se vor acorda premii pentru succese remarcabile obținute în domenii precum: economie și finanțe, artă teatrală, jurnalism, artă plastică, istorie și critică literară, dar și pentru eficiență în managementul administraţiei publice locale-rurale, investiţii eficiente în mediul rural, performanțe remarcabile ale studenților proveniți din şcoala ţărănească.
Printre personalitățile și instituțiile nominalizate pentru a fi premiate amintim pe academicianul NICOLAE DABIJA din Republica Moldova, prof. univ. dr. FLORIN GEORGESCU, prim – viceguvernator al BNR, Teatrul ANTON PANN din Rm. Vâlcea, regizoarea CHRIS SIMION-MERCURIAN și actorul OCTAVIAN COSTIN, jurnaliștii MARIA ȚOGHINĂ și ALEXANDRU MOGOȘEANU, criticul literar MIOARA BAHNA, sculptorul RADU AFTENIE și mulți alții.