Primavara in farfurie: salata cu avocado si ton!
Publicat de Cosmin Meca, 18 februarie 2017, 09:48
„Fructul zeilor” si despre care mayasii credeau ca are puteri magice, chiar afrodiziace, ar trebui consumat mai des, chiar daca nu este un obisnuit al acestor tinuturi, data fiind capacitatea sa de a tine colesterolul sub control.
Avocado, bogat in vitamine, minerale, inclusiv potasiu (pe care il contine intr-o cantitate mai mare decat bananele), nu contine colesterol sau grasimi solide; insa are multe grasimi mononesaturate (care scad colesterolul nociv). Astfel, seamana dintr-un punct de vedere cu uleiul de masline, continand grasimi bune. Unele studii au aratat si ca avocado este la fel de sanatos ca si afinele pentru sanatatea mintala. Avocado, care contine si fibre, fiind astfel un aliat al intestinelor, are un nivel mare de acid oleic, despre care s-a aratat ca previne cancerul mamar.
Salata de ton cu avocado
Ingrediente:
- 1 salata verde
- 4 rosii
- 1 castravete mare
- 2 conserve ton
- 2 bucati avocado
- 1 ceapa rosie sau 2 fire ceapa verde
- ulei de masline
- sare, piper, oregano
- optional 2 oua fierte
Mod de preparare:
Spalati cu grija toate ingredientele si taiati-le dupa bunul plac. Se amesteca intr-un bol mare si se condimenteaza, iar la final se asezoneaza cu ulei de masline. Puteti adauga si un sos de salata, dar uleiul de masline si consistenta fructului de avocado sunt de ajuns. La final, puteti adauga si doua oua fierte, taiate felii.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.