Connect with us

Evenimente

„Produse domestice” pe scena Teatrului National

PRODUSE DOMESTICE pornește de la o poveste reală. Precum multe alte filipineze, Joy vine să lucreze în România.

Published

on

Teatrul Naţional  “ Marin Sorescu”  vă invită luni, 2 noiembrie2015, ora 21:00, sala I.D SÎRBU la spectacolul  „Produse domestice”, care pune în discuţie problema adevaratului preţ al muncii domestice

PRODUSE DOMESTICE pornește de la o poveste reală. Precum multe alte filipineze, Joy vine să lucreze în România ca bonă pentru cei doi copii ai unei familii bogate. Totul merge bine, până când într-o zi, tatăl familiei începe să o hărţuiască. Când Joy se plânge angajatoarei, în loc să îşi confrunte soţul, aceasta îi face o propunere ciudată. Curând Joy îşi va da seama că a intrat într-o capcană domestică. Treptat, ea devine sclava familiei. Adevărata Joy trăiește în București, România și, alături de alte filipineze, a luat parte la investigația pentru acest spectacol.
PRODUSE DOMESTICE este un proiect finanţat de Administraţia Fondului
Cultural Naţional și a fost prezent în cadrul Festivalului Dramaturgiei Românești de la Timișoara, One World Romania și Explore Dance Festival București.

DISTRIBUȚIA:
Ioana Flora și Smaranda Nicolau
REGIA.: Ioana Păun
TEXT: Xandra Popescu
Muzica: Cătălin Rulea (Toulouse Lautrec)
Investigație: Laura Ștefănuț
Voce: Diana Miron
Mișcare: Carmen Coțofană

Ioana Păun (n. 1984) este regizor. Operează pe subiecte legate de comportamentele turbo-capitalismului. All workers go to heaven (Theatre Royal Stratford East, Londra 2012), Economia Disperării (Muzeul Mexican din Chicago 2013), Indicele de Indignare (Letca Nouă și MNAC 2013) confruntă distopiile contemporane, imaginând situații posibile în care participanții ajung să co-existe pe o durată limitată. Ioana lucrează din 2012 la o platformă de vizibilitate a „industriei afecțiunii”, împreună cu artiste, jurnaliste, bone și menajere. De curând, Ioana face
parte dintr-un colectiv internațional de artiști și programatori care dezvoltă forme de virusare a sistemelor de producție culturală, mutând atenția de pe creator pe utilizatori și subiect. În prezent Ioana este doctorand și cercetează posibilitatea democratizării artei și extinderea formelor participative în realitate.

Intrarea este liberă.