Produse românești premiate la Bruxelles
Publicat de Cosmin Meca, 9 iunie 2015, 16:30
International Taste & Quality Institute – Bruxelles, Belgia a organizat la 4 iunie a.c. ceremonia oficială de decernare a Premiilor Superior Taste în cadrul căreia trei produse românești au fost premiate, beneficiind astfel de recunoaștere internațională unică. Este vorba despre produsul Luna Solai — ulei din semințe de dovleac presat la rece, care a primit 2 stele din maximum de 3; Brânza de Burduf de la ferma Cățean din județul Brașov și Elixir — ulei de floarea soarelui presat la rece, din Turda, care au primit câte o stea. La ceremonie a participat și consilierul economic al Ambasadei României în Belgia, Ștefan Sima care, i-a felicitat pe premianți.
iTQi Bruxelles este cea mai importantă organizație care promovează alimentele și băuturile de calitate, având un juriu format din bucătari renumiți și din experți somelieri aleși din 15 prestigioase asociații culinare și de somelieri din Europa precum Maîtres Cuisiniers din Franța, Academia de Arte culinare, Asociația Hellenic Chefs, Verband der Köche Deutschlands, Federación de Asociaciones de Cocineros de Espańa, Federerazione dei Cuochi Italiana, Arets Kock Suedia, Associaçăo de Cozinheiros Profisionais de Portugal, Association de la Sommellerie Internationale (ASI ) etc. iar eticheta ‘Superior Taste Award’ este un instrument puternic de marketing pentru produsele și succesul companiei, atât pe plan intern, cât și internațional.