Pui cu sofran si sos de coriandru
Publicat de Cosmin Meca, 9 ianuarie 2015, 12:35 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Ingrediente:
8 pulpe superioare de pui, cu piele
coaja rasă și zeama de la 2 lămâi mari, plus
sferturi suplimentare pentru servit
2 linguri ulei de măsline
1 legătură mică de cimbru, frunzele culese
4 căței de usturoi, tocați
100g cremă de brânză
1 legătură mică de coriandru, tocat fin
1 praf de șofran, înmuiat în 1 lingură de apă
caldă
2 linguri de miere
50g de fistic, tocat grosier
Mod de preparare:
- Străpunge cu un cuțit de câte 2 ori pielea fiecărei pulpe și așază-le apoi într-un vas nemetalic. Combină coaja de lămâie, 4 linguri zeamă de lămâie, uleiul de măsline, cimbrul și usturoiul, apoi toarnă această marinadă peste pui. Acoperă-l și dă-l la frigider cel puțin 1 oră.
- Încinge cuptorul la 200°C. Scoate puiul din marinadă, șterge-l și asezonează-l. Încinge o tigaie mare nonaderentă la foc mediu spre mare, pune în ea puiul cu pielea în jos și rumenește-l 3-4 minute.
- Transferă pulpele într-o tavă, cu pielea în sus, și dă-le la cuptor 20 de minute. Între timp, combină crema de brânză, coriandrul, 1 lingură zeamă de lămâie cu sare și piper pentru a face sosul de coriandru.
- Amestecă 1 lingură zeamă de lămâie, șofranul și apa în care l-ai înmuiat, mierea și fisticul, apoi transferă mixul peste pui și mai lasă carnea la cuptor 5-10 minute. Servește puiul cu sosul și sferturile de lămâie.
sursa: goodfood.ro