Radio România, nominalizat cu trei producţii de teatru radiofonic la Gala Premiilor UNITER
Publicat de Cosmin Meca, 24 februarie 2017, 16:06 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:22
Trei dintre producţiile de teatru radiofonic ale Societăţii Române de Radiodifuziune sunt nominalizate la cea de-a XXV-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, care va avea loc în data de 8 mai la Teatrul Naţional Mihai Eminescu din Timişoara.
Nominalizările pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic sunt:
Biblia Neagră a lui William Blake, scenariul şi regia artistică Ilinca Stihi, producţie a Societăţii Române de Radiodifuziune.
Scenariul Biblia Neagră a lui William Blake propune o călătorie prin operele poetice şi filozofice ale autorului. Structura lui – fidelă afirmaţiilor lui Blake care consideră imaginaţia realitate, dar realitate supremă, viziune divină, îşi asumă o formulă neconvenţională.
Dada Cabaret după Matei Vişniec, adaptarea radiofonică şi regia artistică Mihai Lungeanu, producţie a Societăţii Române de Radiodifuziune
Dada Cabaret, în regia lui Mihai Lungeanu, este un spectacol radiofonic, realizat pe baza unui tulburător şi unic text „în vrac, aflat în lucru permanent”, scris de dramaturgul Matei Vişniec care se doreşte a fi doar un punct de plecare, în efortul de a repune în discuţie starea spirituală pe care o determină presiunea istoriei, din care facem parte. Un spectacol radiofonic dinamic, sensibil, ironic, plin de ineditele ipostaze prin care sărbătoritul fenomen DADA a rămas fixat în istoria noastră culturală.
Poveste despre tatăl meu de Radu F. Alexandru, regia artistică Gelu Colceag, producţie a Societăţii Române de Radiodifuziune
Poveste despre tatăl meu este un text dramatic ce ne readuce în atmosfera anilor de frică şi teroare, a epocii totalitare, care a lăsat urme uriaşe în conştiinţa multora din noi.
Spectacolele care au intrat în atenţia juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2016.
Juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru: Monica Andronescu, Alice Georgescu şi Mircea Morariu.
Sursa: Rador
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.