Rasfat de weekend: Chec cu lamaie si mac
Publicat de Cosmin Meca, 23 ianuarie 2015, 11:48 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Ingrediente:
5 ouă
200 g zahăr
5 linguri ulei
250 g faină
1 praf de sare
1 plic praf de copt
sucul și coaja de la 1 lămâie mare
2 linguri semințe mac
zahăr pudră pentru ornat
Mod preparare:
Pentru început frecăm galbenușurile cu 100 g zahăr. Adăugăm uleiul și macul. Amestecăm puțin până se omogenizează.
Separat mixăm albușurile spumă cu un praf de sare, adaugând treptat și restul de zahăr. Mixăm până spuma este foarte tare. Punem albușurile și coaja de lămâie peste gălbenușuri și amestecăm ușor cu o lingură.
Turnăm praful de copt stins cu sucul de lămâie peste compoziție, apoi încorporăm faina. Continuăm să amestecăm ușor. Punem aluatul în forma tapetată cu ulei și hartie de copt. Coacem checul în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 45 de minute. Se poate coace și mai repede, în funcție de cuptor, de aceea e bine să îl verificați după 20-25 minute, facând testul cu scobitoarea.
După ce l-am scos din cuptor, îl ornăm cu zahăr pudră.
Poftă bună și un weekend plăcut!