Reteta de burger de somon de Ziua Internationala a Hamburgerului!
Publicat de Cosmin Meca, 28 mai 2016, 13:30
Iubitorii de hamburgeri sigur vor fi bucuroși să afle că astăzi este Ziua Internațională a Hamburgerilor, un simbol culinar al lumii vestice aflate mereu în mișcare, care nu se poate opri nici pentru a mânca.
De la restaurant tip fast-food până la pub-uri sau chiar restaurante de fițe, în toate meniurile apar diferite variante de burger. Cu murături, sos de muștar, bacon, diverse feluri de cașcaval și mai nou, burgerul de somon.
Reticenți la așa rețetă inedită de burger? Nu știți ce pierdeți!
Iată de ce ingrediente (2 porții) ai nevoie pentru a pregăti burgerul de somon chiar la tine acasă:
- 400gr de somon fără piele și oase
- 1 ceapă tocată fin
- 3 căței de usturoi
- 1 linguriță muștar Dijon
- câteva fire de pătrunjel tocate
- 1 felie de pâine înmuiată în lapte și stoarsă apoi foarte bine (!)
- sare, piper
- 2 chifle mari
- unt pentru a unge chiflele
- frunze de salată verde
- ceapă roșie tăiată rondele
- felii subțiri de roșie
- 1 avocado tăiat felii
- sos de iaurt (iaurt, castravete, usturoi, sare, piper, zeamă de lămâie)
Mod de preparare:
Somonul se pune în vasul robotului de bucătărie și se pulsează până obțineți bucăti mici, dar aveți grijă să nu transformați peștele în pastă. Adăugați ceapa, usturoiul, muștarul, pătrunjelul și pâinea înmuiată în lapte. Amestecați bine și asezonați cu sare și piper după gust. Udați-vă mainile și formați 2 burgeri.
Încălziți o tigaie pe foc mediu spre mare. Ungeți tigaia cu puțin ulei vegetal apoi puneți burgerii de somon în tigaie. Prajiți pe fiecare parte câte 3-4 minute până devin aurii.
Acum trecem la ansamblarea burgerului
Încingeți unt într-o tigaie și așezați jumătățile de chifle cu partea pufoasă (mijlocul tăiat) în jos. Prăjiți până capătă o culoare aurie. Așezați apoi jumătățile de chiflă pe un tocător și începeți să adaugați ingredientele. Jumătatea de jos a chiflei o puteți unge cu sosul de iaurt, pe care îl puteți prepara în câteva secunde amestecând iaurt cu castravete tăiat mărunt, usturoi pisat, zeamă de lămâie, sare și piper. Apoi adăugați peste o frunză de salată verde. Urmează burgerul de somon, peste care veți pune apoi feliile de roșii, ceapa și feliile de avocado. Acoperiți cu cealaltă jumătate de chiflă si gata!
Poftă bună și o sâmbătă frumoasă în familie!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.