Reteta de post: biscuiti cu masline si rozmarin
Publicat de Cosmin Meca, 7 martie 2017, 10:25 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Preparatele din rozmarin sunt indicate în afecţiunile cãilor biliare şi hepatice, în anorexie, afecţiuni ale stomacului sau rinitã cronicã. Rozmarinul este un condiment mediteranean, si a fost folosit din Antichitate ca plantă medicinală, rituală şi condimentară. Practica arderii de crenguţe de rozmarin pentru purificarea aerului în spitalele din Europa s-a menţinut până în secolul XX. Ironia sorții a făcut ca ea să fie abandonată, tocmai când ştiinţa modernă a demonstrat extraordinarele proprietăţi antiseptice ale acestui ulei.
Bucătăria mediteraneană întrebuinţează rozmarinul proaspăt şi tocat mărunt la condimentarea multor preparate alimentare, pentru gustul său delicios, aromat, uşor amărui. Se foloseşte la salate, supe, mâncăruri de legume, preparate din carne. Rozmarinul merge bine cu roşii, vinete, cartofi copţi şi dovlecei.
Propunerea mea de astăzi sunt biscuții de post cu rozmarin și masline.
Ingrediente (12 bucăți):
- 200 g făină
- 20 g măsline fără sâmburi tocate marunt (cântărite după ce le tocăm)
- 50 ml ulei de măsline
- 50-60 ml apă foarte rece
- 1 linguriță mică rasă rozmarin proaspăt tocat
- 2 g praf de copt
- 4 g sare
Mod de preparare:
- Punem într-un vas făina, praful de copt și sarea și amestecăm bine. Adaugăm apă rece, uleiul de măsline, măslinele și rozmarinul tocate foarte mărunt.
- Frământăm până când obținem un aluat omogen. Învelim aluatul în folie de plastic alimentară și îl punem în frigider pentru 30 de minute.
- După repaus, întindem aluatul pe masa pudrată ușor cu făină, într-o foaie de cca 6-7 mm. Decupăm aluatul cu o formă rotundă de biscuiți de cca 4 cm Ø.
- Așezăm biscuiții de post în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. În centrul fiecărui biscuit, punem câte o felie de măslină și o presăm ușor astfel încât să intre parțial în aluat.
- Coacem biscuiții în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 15 minute sau până când se rumenesc ușor la suprafață.
- Scoatem biscuiții de post din tavă și îi așezăm pe un grătar unde îi vom lăsa să se răcească complet.
Ca un pont delicios, puteți unge biscuții cu rozmarin și masline cu pate vegetal!
sursa reteta: lauraadamache.ro
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.