Ingrediente
1 kg cartofi
1 ceapă mică
2-3 căței de usturoi
150g de cubulețe de bacon
300ml smântână
80g de parmezan
1 ou
sare
piper
pătrunjel mărunțit
Mod de preparare
Încălzește într-un vas apă. Spală cartofii și taie-i în felii groase, fără să îi cureți de coajă. Pune sare în apa care fierbe și adaugă cartofii. Lasă la fiert în jur de 10 minute, însă nu prea mult, ca să nu se înmoaie de tot.
Amestecă smântâna, oul și brânza. Adaugă sare și piper.
Călește ceapa și usturoiul tăiat rondele în puțin unt, adaugă baconul și pune deoparte.
Încălzește cuptorul la 200 de grade.
Scurge cartofii și tapetează tava cu unt. Pune cartofii, amestecul de smântână, ceapă, usturoi și bacon. Amestecă bine. Adaugă pătrunjelul.
Coace cam o jumătate de oră, redu căldura, apoi mai coace încă 15 minute.