Reteta saptamanii: dulceata de ardei iute
Publicat de Cosmin Meca, 21 octombrie 2017, 08:38 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Pentru 5-6 borcane mici aveti de nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 kg de ardei iute
- 500 gr zahar
- 500 ml otet
- 5-6 gogosari (optional)
Se curata ardeii iuti. Se face o incizie si se curata de seminte, apoi se baga in masina de tocat sau se toaca foarte marunt. Ideea principala este ca acestia sa fie cat mai marunti posibil. Apoi se toaca si gogosarii la fel de marunt. Puteti sa nu folositi gogosari, insa consistenta nu va fi la fel de cremoasa.
Zaharul si otetul se amesteca si se pun la foc pana dau in clocot. Se mai lasa 5 minute la fiert, dupa care se adauga ardeii iuti si gogosarii taiati. Apoi se da focul mic si se lasa sa fiarba pana cand dulceata este legata.
La final, compozitia se toarna in borcane sterilizate cat inca este fierbinte. O puteti pastra in camara si o puteti savura cu o friptura in zilele reci de iarna.