Rețeta săptămânii: negresă rapidă de post!
Publicat de Cosmin Meca, 24 februarie 2018, 08:28 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
INGREDIENTE
- 280 g făină
- 240 ml apă
- 250-280 g zahăr
- 100 g cacao pudră
- 80-100 ml ulei
- 1 linguriță de sare
- 2 fiole esență de vanilie
- 1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt
- OPȚIONAL: zahăr pudră pentru decorat
MOD DE PREPARARE
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Tapetează o tavă care nu lipește cu hârtie de copt.
- Într-un bol mare, adaugă făina. Adaugă peste restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Omogenizează-le, amestecându-le foarte bine cu un tel.
- Toarnă peste apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un aluat destul de lichid dar omogen.
- Toarnă aluatul în tavă. Uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcând ușor tava.
- Dă la cuptor – micșorând focul la mediu spre mic – timp de 30 de minute. Scoate-o din cuptor, las-o să se răcească. Pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale.
sursa: retete.unica.ro
foto: https://thehappyfoodie.co.uk/recipes/chocolate-brownies