Rețeta săptămânii: pate de ciuperci și caju (post +vegan)
Publicat de Cosmin Meca, 10 martie 2018, 09:26 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
INGREDIENTE
- 250 g ciuperci (de preferabil champignon)
- 50 g caju
- 1 ceapă mică
- 2 linguri ulei de cocos
- 1 lingură pătrunjle proaspăt tocat
- sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE
- Călește caju-ul într-o tigaie la foc mediu până se rumenesc ușor. (Sau în cuptor, dacă ți-e mai ușor așa)
- Toacă ceapa mărunt și călește-o în uleiul de cocos, la foc mediu, până devine transparentă.
- Scoate ceapa și pune ciupercile în tigaie, lăsându-le până se rumenesc. (le vrei prăjite nu călite, așa că nu le îngrămădi)
- Cu ajutorul unui robot de bucătărie, mărunțește caju-ul până devine fin. Adaugă restul de ingrediente (ciupercile, ceapa, pătrunjelul tocat în prealabil,sarea și piperul) până obții o pastă mătăsoasă.
Merge perfect cu pâine prăjită unsă ușor cu un cățel de ustoroi și cu niște dulceață de ceapă roșie sau ardei iute pe deasupra.
sursă rețetă + foto: retete.unica.ro